Unajmio asistentkinju, pa joj u stanu ispod tuša postavio KAMERU: Posle obrta se obrukao pred sudom

Svijet

Unajmio asistentkinju, pa joj u stanu ispod tuša postavio KAMERU: Posle obrta se obrukao pred sudom

Oženjeni biznismen sa Menhetna dospeo je do suda posle neovlašćenog postavljanja tajnih kamera po stanu asistentkinje koju je unajmio za rad od kuće.

Artur Frejdin iz firme Tandem, koji ima i desetogodišnjeg sina, zbog epidemije bio je prinuđen da radi od kuće. Kako mu je posao zahtevao da ima asistenta, angažovao je mladu i zgodnu Njujorčanku koja je očito odgovarala profilu osobe koju je tražio.

Kako bi je “malo bolje upoznao”, Artur je tražio od nje da je poseti, pa joj je tokom ćaskanja u njenom stanu tajno postavio kamere u spavaćoj sobi i kupatilu dok je bila u kuhinji. Za potrebe “boljeg upoznavanja”, poveo je i svog sina kako bi bio uverljiviji kao porodičan čovek.

Naivna asistentkinja nije ni znala da je nedeljama posmatrana dok spava, presvlači se i tušira. Pukom slučajnošću, otkrila je da je špijunirana kad je došla u kancelariju Frejdina i telefon joj je zakazao. Ona ga je zamolila da posudi njegov kako bi napravila poziv i tada je ugledala aplikaciju LookCam na njegovom telefonu.

Potom ju je uključila i prikazan je njen stan, uključujući i kupatilo. Ostala je bez reči. Nakon što je otkrila da je pod lupom voajera, Arturu je dala otkaz, posle čega ga je i tužila.

Artur se i pred njom, ali i na sudu vadio na to da je postavljanje kamera po kući zasluga njegovog sina koji se nedavno tako igrao i po svojoj kući.

– Užasnut sam činjenicom da sam optužen za s*ksualno uznemiravanja i špijunažu zaposlene. Nikada u životu ni za šta slično nisam optužen. To je učinio moj sin, kome sam posle objasnio da neke igre koje praktikuje u kući ne sme da radi kada je u gostima – rekao je Frejdin na sudu.

Biznismen je naglasio da je, čim ga je asistentkinja optužila za voajerizam, izgrdio sina i uputio joj je izvinjenje.

– Napisao sam joj poruku da sam saznao kako je sve to uradio moj sin, kao i da je već naučio lekciju iz ovoga da to više ne sme da radi – dodao je Frejdin na sudu.

Tužilac Dan Perone naglasio je koliko je samo Frejdin otišao daleko sa ovim postavljanjem kamera.

– On ju je gledao dok je urinirala, oblačila se, presvlačila i tuširala naga. Ne može se reći da je to delo nekog drugog, već samo Frejdina – naglasio je Perone.

Istraga je pokazala da je i Arturova supruga Sara Meklaflin bila upletena u priču, odnosno da je muž od žene imao zeleno svetlo za špijuniranje zaposlene. Štaviše, ovo nije prvi put da je bračni par uradio nešto s*ksualno izopačeno.

Pre nekoliko godina angažovali su bejbisiterku koju je Sara više puta s*ksualno uznemiravala, naročito kada joj je tražila da se pred njom presvlači i pokazuje joj gr*di. (objektiv.rs)