Irena je bila slepa kada ju je muž oženio: Svi su ga osuđivali, a on je doneo NEOČEKIVANU odluku

Zanimljivosti

Irena je bila slepa kada ju je muž oženio: Svi su ga osuđivali, a on je doneo NEOČEKIVANU odluku

Kažu da je ljubav slepa i da ne poznaje granice, a možda je priča Lavija Kiogore iz Kenije najbolji praktičan primer ove popularne izreke.

Ovaj muškarac je, naime, uprkos odbacivanja i žestokog otpora porodice i prijatelja, oženio izvesnu Irenu Kangai, ženu sa oštećenim vidom, a to je, kako kaže, učinio iz ljubavi.

Lavi je svoju izabranicu upoznao još 2009. godine, jako se zaljubio u nju, konstantno pokušavao da je osvoji i neizmerno je bio srećan kada je pristala da bude njegova devojka.

Vrlo je srećan sa njom i ne može sebe da zamisli sa bilo kojom drugom, niti bi je menjao za bilo koju osobu koja ima dobar vid.

– Mnogo volim svoju ženu. Ovaj brak je blagosloven i verujem da ćemo dugo biti zajedno. Moja Irena i ja imamo dva sina. Porodica me je osuđivala zbog odlukeda je oženim, ali ja sam ostao pri svom stavu. Najviše se protivio moj otac koji nikako nije hteo da nam da blagoslov, ali sam mu stavio do znanja da neću odsutati. Čak su me i prijatelji izbegavali zbog odluke da se oženim slepom devojkom i nazivali su me ludeim – rekao je Lavi za kenijski portal Tuko.

Irena je u ispovesti otkrila da je rođena sa dobrim vidom, ali čim je krenula u školu, primetila je da joj se vid naglo pogoršava i sada jedva da bilo šta pored sebe vidi.

Prisetila se i dana kada je upoznala muža, od kog, kako kaže, nije tražila ljubav već pomoć u kretanju.

Irena kaže da je slepilo genetski u njihovoj porodici, a probleme sa vidom imaju i njena majka, kao i deda.

Sa Lavijem ima dvoje dece i ona su takođe slabovida. (objektiv.rs)