STARI LIJEK ZA IMUNITET I ČIŠĆENJE TIJELA OD OTROVA: Preporod cijelog tijela za 40 dana!

Zdravlje

STARI LIJEK ZA IMUNITET I ČIŠĆENJE TIJELA OD OTROVA: Preporod cijelog tijela za 40 dana!

Smokve su veoma zdrave, i to ne samo kada su svježe, već i osušene. Smokve su korisne i ljekovite za naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove cijelo naše tijelo, blagotvorno djeluje na naš organizam, piše Stilkurir.rs

Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, čiji su plodovi svjetložute boje. Tokom procesa sušenja, količina proteina u smokvama se povećava na 3-6%, a šećera na 50-70%, dok svježe smokve sadrže samo: 1% proteina, 15-20% šećera.

Suhe smokve mogu umnožiti energiju koju proizvodi naše telo, poboljšati raspoloženje, efikasnost i mentalnu aktivnost.

Suve smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to vam omogućava da dugo zadržite osjećaj sitosti, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta. Suve smokve bogate su hranljivim materijama poput kalijuma, magnezijuma, gvožđa, kalcijuma i vitamina B. Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Takođe, suhe smokve imaju sposobnost da značajno povećaju antioksidativno djelovanje krvne plazme, a supstanca rutin pomaže u jačanju zidova kapilara i promoviše aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suhe smokve su dobre protiv zatvora i odličan su laksativ. Svakodnevno konzumiranje smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Nudimo vam stari recept koji se hiljadama godina koristio za ozdravljenje tijela, za poboljšanje fizičkih i mentalnih sposobnosti i za liječenje mnogih bolesti.

Ovaj lijek pomaže u poboljšanju varenja, pomaže u gubitku težine i uklanjanju toksina iz tijela. Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jača srce i krvne sudove. Odlično za poboljšanje kože i tena. Pomaže u jačanju imunološkog sistema i ubrzavanju metaboličkih procesa.

Sastojci:

20 komada suhih smokvi
maslinovo ulje.

Priprema: Uzmite 20 suhih smokava, prepolovite ih i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje tako da smokve budu potpuno prekrivene i još 0,5 – 1 cm na vrhu. Stavite teglu u frižider 40 dana.

Kako se koristi: Konzumirajte pola smokve i 1 kašičicu ulja od 5 do 10 minuta prije doručka. Konzumirajte dok se sadržaj cijele tegle ne završi. Odmah ćete osjetiti ljekovito dejstvo ovog lijeka. Ovaj tretman se može ponoviti 2-3 puta godišnje.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)