Danijela u suzama prijavila da joj je sin (5) NESTAO: Posle ŠEST meseci, preokret ju je ostavio bez reči

Svijet

Danijela u suzama prijavila da joj je sin (5) NESTAO: Posle ŠEST meseci, preokret ju je ostavio bez reči

Mislila je da istraga ide u jednom pravcu

Kada je pre šest meseci rekla lokalnom policajcu da joj je petogodišnji sin Ilaja Luis nestao posle povratka iz vrtića, Njujorčanka Danijela Deniz Dofine (35) bila je van sebe od muke.

Bar je tako prikazala svoje stanje ljudima oko sebe. A šta se zaista dogodilo i dalje je nepoznanica s tim što je Danijela od zabrinute majke pre šest meseci dospela do pozicije prve osumnjičene za nestanak sina.

Danijela je pre pola godine prijavila policiji Nju Hempšira da joj sina nema. Oni su proveravali i proveravali činjenice kao i nekoliko osoba koje su do tog trenutka bile u najčešćem kontaktu sa dečakom. Ništa. Kao da je nestao s lica zemlje.

Danijela i njen partner Džozef Stapf (30) trudili su se da nekako nastave sa životom pokušavajući da saznaju gde im je sin, prenosi AG.

Kada su se u potragu uključile i policijske snage Nju Hempšira, tada je istraga počela da se okreće protiv Danijele i Džozefa. Otkriveno je da su imali nekoliko incidentnih situacija sa sinom, kao i da nisu od uzornih roditelja.

Zbog toga su policajci u nedelju 17. oktobra zakucali na vrata Danijeline kuće, ali ne informacijama oko nestanka njenog sina, već kako bi je priveli sa partnerom.

Dok se žena batrgala napadajući iste te policajce koje je molila za pomoć da su u zabludi, partner je ćutke otišao na saslušanje. Danijela je i dalje šokirana pritvorom i ne želi komunikaciju ni sa kim.

– Pokušavamo da pronađemo Ilaju. Svakodnevno proveravamo sve koje možemo, nema više ćoška tog reona koji nismo pročešljali. Nadamo se da ćemo ga pronaći u dobrom stanju, ali bio bih licemeran ako ne bih i dodao da su sve manje šanse za to – rekao je Bendžamin Agati iz lokalnog Centra za socijalni rad, koji je takođe mesecima uključen u potragu.

Ako se i Ilaja kojim slučajem pronađe, Centar za socijalni rad preuzeće nadzor nad njim dok se ne bude utvrdilo šta se tačno dogodilo, pošto se osnovano sumnja da je, ukoliko nije ništa tragičnije od toga, po sredi zanemarivanje i nebriga o detetu. (objektiv.rs)