Pozvao šefa na piće, a onda ga je posle zdravice nasmrt IZBO: Na sudu je doživeo neviđen OBRT

Svijet

Pozvao šefa na piće, a onda ga je posle zdravice nasmrt IZBO: Na sudu je doživeo neviđen OBRT

Horor scena nije ukazivala na to da će se dogoditi

Australijanac Džordan van Dorn (29) uhapšen je i optužen za ubistvo svog šefa Kalila Ibrahima (59) koga je na piću sedam puta izbo pre nego što mu je nož zario i u glavu.

Ne samo što je negirao da je pozvao šefa na piće da bi ga likvidirao, već je Džordan u odbrani na sudu rekao i da je ubio Kalila u samoodbrani.

Ono što je šokiralo sve je bila konačna odluka suda – Džordan nije kriv pošto je zaista reagovao u samoodbrani!

Džordan je naime pozvao šefa na piće kako bi popričali o svemu i izneli planove kako dalje da se radi. Tada se dogodio horor.

Džordan je na sudu rekao da su nazdravili u njegovoj kući, a onda ga je šef pravo niotkuda fizički napao. Nakon što ga je udario u lice, Džordan je dohvatio nož sa stola i nekoliko puta je izbo šefa kako bi se odbranio.

Rekao je da nije imao nikakvu nameru da ga povredi, ali je Kalil imao nešto protiv Džordana i očito da je, kako je izneo na sudu, planirao da on njega ubije, prenosi ABC News.

– Došao je kod mene kako bi mi dao novac za prethodni, dobro obavljeni posao. Bili smo dobro raspoloženi, šalili smo se. Popili smo pivo, a onda je nasrnuo na mene – rekao je Džordan na sudu.

Svedok koji živi pored Džordana potvrdio je da je kroz otvoren prozor kuće čuo dva čoveka kako se smeju i šale.

– Nakon što me je udario s leđa, počeo je da me davi i psuje. Morao sam da se odbranim da me ne bi ubio – rekao je Van Dorn.

Tužilac Aleksandra Nikolić rekla je na sudu pre presude da ne postoje elementi samoodbrane.

– Ubo ga je sedam-osam puta. To nije samoodbrana – rekla je ona.

Džordan Van Dorn je na uslovnoj slobodi i mora da se javlja policiji svaki dan, kao i da ubuduće živi s roditeljima. (objektiv.rs)