Devojčicu (11) sil*vao DEDA: Njena majka saznala da je ona zatrudnela, pa ju je zaprepastila odlukom

Svijet

Devojčicu (11) sil*vao DEDA: Njena majka saznala da je ona zatrudnela, pa ju je zaprepastila odlukom

Jedanaestogodišnju devojčicu iz Bolivije sil*vao je deda nakon čega je njena neimenovana majka donela iznenađujuću odluku da ne sme da abortira.

Kada je devojčica u 21. nedelji trudnoće prvi put osetila bolove i “čudne pokrete nečega” u stomaku, rekla je majci (na slici) šta se dešava. Otišle su kod ginekologa i imale su šta da saznaju.

Potom je devojčica iz Japakanija ispričala majci da ju je deda (61) napao pre nekoliko meseci ostavivši je u drugom stanju, međutim majka jedva da je trepnula na te informacije.

Kako je celog života pod jakim crkvenim uticajem, ona joj je poručila da se ne šali sa svojim životom i razmišlja o abortusu već mora sada da rodi dete.

Nije poznat stav dede sil*vatelja, ali se zna da je majka ovom odlukom “zadržala mir u kući”, navodi lokalni portal El Deber iz Bolivije.

– Ova odluka uslovljena je ličnom porodičnom tradicijom materinstva. Deda nije pravi deda, njenoj majci bio je očuh, pa je žena išla i tom logikom da će sve biti u redu sa ćerkom. Devojčica je u dobrom stanju, mirna i svesna svega – rekao je advokat porodice Đovani Kabelo za list Pagina Siete.

Devojčica i njena četiri godine starija sestra već godinu i po dana žive same u kući sa dedom pošto su im roditelji u glavnom gradu Bolivije La Pazu gde zarađuju za porodicu. (objektiv.rs)