Alisa nestala pre dva meseca: Roditelji su je našli ŽIVU, a umesto da je zagrle, zbog OVOGA su zaplakali

Svijet

Alisa nestala pre dva meseca: Roditelji su je našli ŽIVU, a umesto da je zagrle, zbog OVOGA su zaplakali

Ovako nešto ni u snu nisu očekivali

Mlada majka Alisa Oliver iz Kolorada, SAD, nestala je iznenada pre dva meseca ostavivši desetogodišnju ćerku sa roditeljima.

Puna dva meseca trajala je potraga za Alisom u koju je bila uključena policija Kolorada ali i okolnih američkih država. Alisa je na kraju pronađena na Menhetnu, a priča ipak nema srećan kraj.

Alisa je od malena imala psihički poremećaj zbog kojeg je stalno morala da bude pod nadzorom. Zahvaljujući velikoj ljubavi i požrtvovanosti roditelja, imala je lepo detinjstvo i odrastanje, čak i nekoliko ljubavnih veza.

Jedna od njih rezultirala je dobijanjem potomstva, ali tada su stvari krenule nizbrdo. Doživela je nervni slom, posle kojeg je otišla od kuće.

Policija i njeni roditelji pronašli su je u jednom skloništu za beskućnike. Bila je u užasnom stanju, gladna i veoma nasilna prema svima, čak i prema roditeljima kada su je videli.

– Prestravljeni smo. Njeno stanje je užasno, a sada je terete i za nasilničko ponašanje pošto je pre nekoliko dana udarila stranca na ulici u glavu. Ne znamo kako da se postavimo prema njoj, jer ne znamo šta joj je tačno. Puna dva meseca prvi put u životu bila je potpuno sama, bez ičije podrške i evo kako se završilo. U šestoj godini je dobila udarac u glavu, posle koga je imala stanje koje prouzrokuje stalno curenje krvi iz nosa. Imala je celog života glavobolju – rekla je Kristi Oliver, majka nesrećne Alise.

Istraga je utvrdila da je Alisa napustila dom automobilom kako bi navodno posetila tetku u Kanzasu, ali do nje nikad nije stigla. Prešla je nekoliko država od Kolorada do Njujorka i tamo se skrasila. Među beskućnicima. Kako se obrela baš u tom društvu, niko još ne zna.

– Bila je umetnica, slikala je. Radila je u fabrici tekstila, a u slobodno vreme je imala svoj veb sajt. Pomagala je u kući nakon što se razvela, a bila je sjajna majka ćerki Džordžiji. Volela je jogu. Ništa to sada više ne znači posle ovog nervnog sloma. Ne znam kako ćemo dalje. Njoj je potrebna stručna pomoć. Ona luta ulicama Njujorka proseći i s mačkom u naručju. Ovo nije dobro – rekla je majka Kristi.

Pošto je Alisa odrasla žena roditelji nemaju zakonsko pravo da je vode kući ili učine bilo šta što je protivno njenoj volji. A ona za sada odbija svaku komunikaciju i šeta i dalje ulicama Njujorka.

– Nije mi slomljeno srce. Zauvek je uništeno – rekla je Kristi Oliver. (objektiv.rs)