Anju (19) UBICA presreo na minut od kuće: Njeno telo nađeno u šumi, komšije imale samo reči hvale za nju

Svijet

Anju (19) UBICA presreo na minut od kuće: Njeno telo nađeno u šumi, komšije imale samo reči hvale za nju

Ništa nije ni slutilo na tragediju koja će uslediti

Anja Blanšard (19), studentkinja, misteriozno je nestala, a njeno beživotno telo pronađeno je oko mesec dana kasnije, a vlasti su uhapsile osumnjičenog za njeno ubistvo.

Nesrećna devojka je odrasla u Homvudu, Alabami, gde su je svi poznavali kao voljenu i brižnu osobu. Bila je veoma bliska sa svojom majkom Angelom Haris, braćom i sestrama i njenim očuhom – borcem teške kategorije, Voltom Harisom. Ana je takođe bila bliska sa svojim biološkim ocem.

Anja je dopratila svog brata Elijaha u kući u Obernu u Alabami, gde su oboje pohađali koledž. Njih dvoje su živeli su 10 minuta jedno od drugog.

Anjina prijateljica i cimerka, Sara čekala je Anju da se vrati kući. U 23.09 časova poslala joj je poruku:

– Stižeš li uskoro? – na šta je Anja odgovorila, kratko:

– Da.

Međutim, pola sata kasnije, Anje i dalje nije bilo.

Zabrinuta, Sara je ponovo poslala Anji poruku, oko 23:38 i pitala je da li je možda izašla u grad.

Anja je odgovorila da je izašla sa muškarcem po imenu Erik i on je bio neko koga je tek upoznala.

Sara je proverila Anijinu lokaciju, funkciju telefona koju su uvek delili, i pretpostavila je da se druži sa prijateljima u stambenom kompleksu gde su, u blizini, živeli drugi studenti.

Sledećeg jutra, Sara je primetila da Anija nije došla kući. Ona se obratila Anijinom bratu, Elijahu, a on je zauzvrat pozvao ženu koju je Anja čuvala, Korinu Tomas, koja mu je rekla da se Anija nije pojavila na poslu.

Elijah je tada pozvao svoju majku, Anđelu Haris, i svog očuha, Volta Harisa, rekavši im:

-Anja je nestala.

Uznemirena porodica je odmah došla.

Roditelji su očajnički tražili Anju od trenutka kada su stigli u Auburn. Svuda su se vozili tražeći njene tragove, a ulazili su i u dvorišta ljudi. Takođe su zamolili javnost za pomoć na televiziji i društvenim mrežama.

Ljudi u lokalnoj zajednici su reagovali organizovanjem potrage i bdenja.

A onda je Anijin auto pronađen oko 55 kilometara od Auburna, u stambenom kompleksu u Montgomeriju u Alabami. Policija je saopštila da dokazi iznutra ukazuju na to da je Anija ozbiljno povređena.

Potom je, policija objavila slike Anje od noći kada je nestala. Video je napravljen iz prodavnice na benzinskoj pumpi koja se nalazi na samo minut od njenog stana. Policija kaže da je stala da kupi čips oko 23:21 h.

Policija je objavila video snimke sa nadzornih kamera i krenula u potragu za sumnjivim licem, odnosno muškarcem koji je bio na benzinskoj pumpi otprilike u isto vreme kada je tamo bila i Anja. Čovek sa kamera je identifikovan sledećeg dana kao Ibrahim Jazid, 30-godišnjak iz Montgomerija u Alabami, sa debelim dosijeom.

On je potom uhapšen i optužen za otmicu.

Detektiv Džoš Mikson iz Policijske uprave je svedočio tokom saslušanja da je svedok koji je bio na benzinskoj pumpi u noći kada je Anja nestala rekao policiji da je mislio da je video kako je nepoznati muškarac ugurao Anju u svoje vozilo.

Onda su, istražitelji pronašli ljudske ostatke u šumovitoj oblasti okruga Mejkon u Alabami. Dva dana kasnije, saopštavaju da ostaci pripadaju Anji Blanšar.

Ibrahin je potom otpužen za otmicu, ali i teško ubistvo. (objektiv.rs)