KAD CRIJEVA NE RADE DOBRO, STRADA CIJELI ORGANIZAM: Ovaj napitak je spas za digestivni trakt! (RECEPT)

Zdravlje

KAD CRIJEVA NE RADE DOBRO, STRADA CIJELI ORGANIZAM: Ovaj napitak je spas za digestivni trakt! (RECEPT)

Kada se u crijevima nataloži prevelika količina toksina, cijeli organizam je na udaru.

Upravo ovo skaldištenje toksina može biti uzrok mnogih oboljenja. Osnovni simptomi koji ukazuju na prisustvo toksina u organizmu su česte prehlade, umor, pospanost, dekoncentracija, nedostatak energije.

Ljekari se slažu da bez zdravih crijeva nema ni dobrog zdravlja, zato je vrlo važno s vremena na vrijeme uraditi potpuni detoks. To se najbolje postiže ovim napitkom koji se pravi od svega 2 sastojka. Riječ je o kefiru i helji, piše Lovesensa.

Priprema:

Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom kefira i dobro promiješajte. Uradite to uveče i ostavite napitak u frižider.

Ujutru, pola sata prije jela, još jednom promešajte i pojedite. Uzimajte na prazan stomak pre doručka. Preporučuje se da napitak pijete 14 dana.

Kako ovaj napitak djeluje na organizam?

Heljda ima izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Dok kefir, koji obiluje probioticima i vlaknima, čisti crijeva, obnavlja sluzokožu i obnavlja dobre bakterije. Takođe, poboljšava varenje i ubrzava metabolizam.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)