Sređivala je stan i htela je da baci stare stvari: Ubrzo je saznala da jedan predmet vredi BOGATSTVO

Ispovijesti

Sređivala je stan i htela je da baci stare stvari: Ubrzo je saznala da jedan predmet vredi BOGATSTVO

Komšinica joj rekla da ga ne baca i bila je u pravu

Kada je pre mnogo godina na rasprodaji automobila kupila jedan prsten, penzionerka u 70-im godinama nije ni slutila da će zbog njega postati milionerka.

Ona je nedavno uređivala stan i mislila je da baci u smeće komad nakita za koji je mislila da je samo bižuterija.

Međutim, komšinica ju je nagovorila da pre nego što ga baci ode na procenu.

To je i učinila, a ispostavilo se da je reč o pravom dijamantskom prstenu koji je vredan čak dva miliona funti, piše Miror.

Mark Lejn iz aukcijske kuće “Featonby’s Auctioneers” kazao je kako je žena ušla u njihovu radnju s prstenom koji je držala u kutiji gde je imala i venčani prsten, kao i još nakita.

– Videli smo poprilično veliki kamen, veći od kovanice, te smo pomislili kako je reč o cirkonu. Bio je na mom stolu dva-tri dana dok nisam uzeo uređaj za testiranje dijamanata. Poslali smo ga tad našim partnerima u London nakon čega su stručnjaci iz Belgije ustanovili da je reč o 34 karatnom dijamantu – ispričao je i dodao kako je to najveći dijamant koji su videli za pet godina koliko vode posao.

Rekao je i kako je žena želela ostati anonimna, ali da mu je ispričala da ga je kupila na rasprodaji automobila i nikada nije ni pomislila da je reč o pravom dijamantu.

Aukcijska kuća procenila ga je na 1,6 do dva miliona funti. (objektiv.rs)