Čašu jogurta pomiješajte sa ova 3 sastojka – Pomaže da smršate, čisti crijeva, sprječava nadimanje: Pojedite umjesto večere!

Zdravlje

Čašu jogurta pomiješajte sa ova 3 sastojka – Pomaže da smršate, čisti crijeva, sprječava nadimanje: Pojedite umjesto večere!

Detoksikacija oganizma neophodna je za zdravlje, ali je posebno važno čistiti crijeva od toksina i hemikalija koje unosimo u organizam.

Za normalno funkcionisanje metabolizma, neophodno je povremeno uraditi detoksikaciju crijeva, a to možete učiniti na prirodan način uz pomoć hranljivih i ljekovitih namirnica, piše Sensa.

Donosimo vam recept za napitak koji još nazivaju i “piling za crijeva”. Pravi se od 5 lako dostupnih sastojaka, a idealan je i za mršavljenje i ubrzanje metabolizma.

Takođe, preporučuje se osobama koje imaju problema sa zatvorom i nadimanjem stomaka. Ukoliko želite da izgubite višak kilograma i uradite mini detoks, isprobajte ovaj recept. Preporučuje se da se pije umesto kasne večere i ujutru 30 minuta prije doručka.

Sastojci:

250 ml jogurta sa niskim procentom masti
100 ml vode
2 kašike mljevenog lanenog semena
3 suve šljive
1 kašika suhog grožđa

Priprema:

Ubacite sve sastojke u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smjesu. Uživajte u hranljivom napitku koji je pun vlakana i koji će odlično djelovati protiv zatvora i nadimanja. Ovo je idealna zamjena za nezdrave užine, slatkiše i grickalice, pa vam može pomoći i da smršate!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)