Mislila od kamenčića da je nešto nebitno, pa krenula da ga baci, a onda je doživela ŠOK ŽIVOTA

Zanimljivosti

Mislila od kamenčića da je nešto nebitno, pa krenula da ga baci, a onda je doživela ŠOK ŽIVOTA

Ovome se ni u snu nije nadala

Britanka iz Nortamberlenda bila je šokirana nakon što je otkrila da dijamant koji je nameravala da baci vredi milione dolara.

Dok je prebirala po starim stvarima u i čistila kuću, penzionerka je slučajno našla dijamant, prenose Zanimljivosti dana.

Penzionerka je tokom sređivanja kuće naletela na kamenčić veličine novčića. Delovalo je da je to neka bižuterija, pa ga je odložila za bacanje.

Ipak, “šesto čulo” joj je reklo da kamenčić proveri kod aukcionera u kraju. Tamo je saznala da se radi o 34-karatnom dijamantu vrednom neverovatnih 2,7 miliona dolara. Njenoj sreći nije bilo kraja.

– Došla nam je žena sa torbom nakita, imala je neki posao u gradu i odlučila je da navrati usput – priseća se Mark Lejn, zaposlen u aukcijskoj kući Featonby’s Auctioneers and Valuers.

– Bio je to prilično veliki kamen, veći od novčića od funte.U početku sam mislio da je kubni cirkonijum, dvostruki sintetički dijamant – dodao je on.

Lejn ga je poslao u kancelariju kompanije u Londonu pre nego što su ga sertifikovani od stručnjaka u Antverpenu u Belgiji, koji su rekli da je u pitanju boja HVS1 od 34,19 karata, što je izuzetno retko kod dijamanata.

– Nema poređenja sa ovim dijamantom na tržištu. Moglo bi da vredi deset miliona, mi to ne znamo – rekao je Lejn.

Redak dijamant se trenutno nalazi u Haton Gardenu u Londonu gde će ostati dok ga novi vlasnik ne preuzme nakon aukcije. (objektiv.rs)