Konobar dao otkaz jer je šef podrigivao i puštao gasove u restoranu: Sada se dogodio neobičan PREOKRET

Zanimljivosti

Konobar dao otkaz jer je šef podrigivao i puštao gasove u restoranu: Sada se dogodio neobičan PREOKRET

Ovim bizarnim slučajem pozabavio se i sud

Konobar u italijsnkom restoranu Antipasto u Londonu Edgar Simplicio dao je otkaz jer nije više mogao da trpi čudno iživljavanje vlasnika Alesandra Kretele koji je imao čudan poromečaj i nije mogao da kontroliše podrigivanje i ispuštanje gasova.

Pritom, to je radio glasno, pred gostima, često optuživši konobara da on to radi ili namerno navodeći smrad ka njemu.

Detinjasti vlasnik je, prema navodima, takođe više puta u lice podrigivao Edgaru jer je znao da ga to nervira, a jednom mu je čak ponudio da pogleda sliku njegovog izmeta, prenosi Metro.

Edgar Simplicio dao je otkaz prošle godine jer više nije mogao da trpi takva iživljavanja vlasnika koji je restoran nasledio od oca 2016. godine.

Pritom je tužio Kretelu, a sud je konačno presudio da je konobar “nepravedno otpušten”, odnosno da je bio primoran da ode usled “nerazumnog ponašanja” svog nadređenog.

Kretala je priznao da ima redak poremećaj sa gasovima, ali je porekao da je namerno puštao gasove pred osobljem i da je za to optuživao Simplicija.

Odlukom suda, moraće da plati nadoknadu svom bivšem konobaru.

– Dokazi Kretele su pomalo sramotni i na neki način objašnjavaju ono što je opisao kaos voj dečji humor. Tribunal zaključuje da je ispuštanje gasova i podrigivanje u blizini Simplicija, kao i to da je želeo da mu pokaže fotografiju fekalija, neprikladno i nerazumno ponašanje. Nije bilo razumnog i odgovarajućeg razloga za takvu reakciju vlasnika restorana. Kretela se izvinio, ali prekasno – navodi se u odluci suda.

O naknadi koju Kretela treba da isplati simpliciju biće odlučeno na naknadnom ročištu. (objektiv.rs)