Lidija i otac pronađeni mrtvi: Ubijeni su zbog jedne stvari koju su imali u kući

Svijet

Lidija i otac pronađeni mrtvi: Ubijeni su zbog jedne stvari koju su imali u kući

Ubistvo Nemca i njegove ćerke tinejdžerke u malom paragvajskom gradu prošlog meseca verovatno je povezano s krađom nekoliko skupocenih violina, slavnih Stradivarija vrednih milione dolara, objavile su vlasti u sredu.

Bernard Rajmond von Bredov (62) i njegova ćerka Lorena Lidija (14) ubijeni su krajem oktobra u gradu Aregua, u blizini paragvajske prestonice Asunsiona. Na njegovom telu uočeni su znakovi mučenja, rekla je policija.

Bernard je bio kolekcionar muzičkih instrumenata i preselio se u Paragvaj 2018.

Tužiteljka Sandra Ledesma rekla je da sumnjaju da tri njegova prijatelja stoje iza zločina i da su ih priveli na ispitivanje.

– Malo ljudi je znalo da je sa sobom nosio neke antikvitete za kojima su žudeli mnogi kolekcionari iz celog sveta – rekla je Ledesma u intervjuu za lokalnu radio stanicu.

Dodala je kako sumnjaju da su violine slavni Stradivarijevi instrumenti iz 18. veka.

Vlasti su izvršile raciju u domovima trojice Van Bredovih prijatelja i kažu da su pronašli oružje i kartu s očitom lokacijom violina i potvrde koje potvrđuju njihovu autentičnost.

Stradivarijeve violine bi mogle da koštaju više od milion dolara, a 2011. je jedna prodata za 16 miliona dolara. (objektiv.rs)