Marinko podijelio imovinu sinovima: Nije želio da se se svađaju, evo šta je ostavio supruzi Slavici!

Showbizz

Marinko podijelio imovinu sinovima: Nije želio da se se svađaju, evo šta je ostavio supruzi Slavici!

Marinko Rokvić nije želio da ostavlja testament nakon smrti, već je do posljednjeg dana borbe sa opakom bolešću – od koje je početkom novembra i preminuo u 68. godini – vodio računa o svojoj porodici.

Kada je bolest uznapredovala, pjevač je odlučio da imovinu koju je stekao tokom života sa suprugom Slavicom raspodijeli na ravne časti svojim sinovima i životnoj saputnici, kojoj je i umro na rukama. Njegova posljednja želja je bila da Dario, Nikola i Marko nastave da žive u miru i slozi, što je ispričala njegova koleginica sa estrade koja je zbog poštovanja prema porodici insistirala na anonimnosti.

– Marinko je s jedne strane bio veliki vragolan, a s druge veliki gospodin, ali porodica mu je bila na prvom mjestu. Sinove nikad nije razdvajao. Svu trojicu je neizmjerno volio. Pružio im je sve što je mogao, a ono što je stekao tokom života i bogate karijere podijelio je na ravne časti. Nijedan sin nije zakinut, što bi se reklo, ni za ljubav, pažnju, a ni za nekretnine i finansije koje je ostavio iza sebe. On je bio svjestan da je bolest opasna i da uzima maha, pa je s djecom otvoreno razgovarao o svemu i uz dogovor su raspodijelili da svi u porodici budu zadovoljni. Nije želio da ode a da za sobom ostavi sinove koji će da se svađaju oko imovine. Vidjeli ste da je kako dolikuje ispraćen na vječni počinak, vjerujte, to je i zaslužio – priča ova pjevačica, koja je bliska s porodicom.

Prema njenim riječima, Rokvić se nikada nije hvalio materijalnim stvarima.

– Živjeli su skromno i pošteno. Koliko znam, Dario nema namjeru da živi u Srbiji i sva imovina koja je stečena u našoj zemlji ostaje Nikoli i Marku, a njemu su uvijek vrata otvorena i ima gdje da bude sa svojom porodicom kada dolazi. S druge strane, Slavica ostaje u kući na Banovom brdu, a pjevači imaju svako svoju nekretninu. Kuća na moru ostaje Slavici. Stan koji su imali na Novom Beogradu su prodali i novac raspodijelili tako što je stambeno osigurao sinove koji su tada zasnovali svoje porodice. Svi su ponosni i na oca i na majku, koju će sada da čuvaju i paze kao malo vode na dlanu – završava ova pjevačica. (ekskluziva.ba)