Posvađali se zbog kobasice od pre šest godina: Dok su utvrdili čija je bila, desilo se nešto šokantno!

Svijet

Posvađali se zbog kobasice od pre šest godina: Dok su utvrdili čija je bila, desilo se nešto šokantno!

Metju Evans (36) iz Berkemsteda uhapšen je jer je izbo nožem bivšeg kolegu nakon dugotrajne svađe oko kobasica.

Na sudu je rečeno kako su Evans i žrtva radili zajedno pre pet godina i da ga je Evans optužio da je pojeo sendvič sa kobasicom koji je pripadao njemu.

Njih dvojica su se sreli i setili se da imaju neraščišćenje račune. Kada mu je Evans spomenuo kobasicu, došlo je do tuče, usled čega je zamahnuo čekićem, ali je umesto bivšeg kolege udario sopstvenu devojku.

Dok ga je gledao izbezumljenog nakon udarca devojke, čovek kom je čekić bio namenjen udario je sleđa Evansa i pobegao.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije, Evans je pokucao na vrata bivšeg kolege uz reči: “Sećaš li me se”.

Tom prilikom ga je najpre udario, a potom izvukao nož i ubo ga u stomak.

Tužilac Džejms Onalaja rekao je da nikada nije vodeio “bizarniji incident”, a potom opisao šta se dogodilo nakon uboda nožem.

– Evans je shvatio šta je uradio, a potom kucao od vrata do vrata. Nakon što mu prvi komšija žrtve nije otvorio, pokucao je kod jedne žene i rekao joj da je izbo čoveka u znak osvete jer je navodno napao njega i devojku. Žena je pozvala policiju i hitnu pomoć, a izbodeni muškarac prebačen je u bolnicu sa ranom na desnoj strani grudnog koša i modricom ispod oka – naveo je tužilac.

Neimenovani ubodeni muškarac ostao je živ, a njegova izjava pročitana je pred sudom.

– Odmah nakon uboda morao sam da izmišljam devojci zašto imam ubode i šavove. Gde god da se nalazim, stalno proveravam da li su vrata zaključana. Kad god pokušam da izađem iz kuće, ugledam mrlje koje su i dalje na tepihu – naveo je napadnuti.

Sudski zapisničar Džordž Rolan pripisao je ovaj napad Evansovom posttraumatskom stanju i stresnom poremećaju jer je ranije bio u ratu.

Uprkos tome, osuđen je na četiri godine i 10 meseci zatvora. Postoji mogućnost da bude pušten na polovini odslužene kazne i da drugu polovinu provede u kućnom zatvoru. (objektiv.rs)