Prevarili ga za smeštaj, pa se brutalno osvetio agenciji: Kad je dobio ovu poruku, sve se preokrenulo

Svijet

Prevarili ga za smeštaj, pa se brutalno osvetio agenciji: Kad je dobio ovu poruku, sve se preokrenulo

Brazilac Manuel Peloso (31) iz Sao Paola priveden je nakon što je utvrđeno da je na društvenim mrežama ocrnjivao jednu turističku agenciju, čijim radnicima je čak i pretio po privatnim profilima.

Peloso je u maju ove godine uplatio sebi i devojci aranžman u gradu Santosu. Kada je došao na lice mesta, osoblje hotela reklo mu je da nemaju rezervaciju na njegovo ime. Potom je pozvao agenciju čiji su se radnici zaklinjali u to da su svoj posao prethodno obavili kako valja, piše brasil247.com.

Kako ne bi ostao uskraćen za kvalitetan odmor, Manuel je sa devojkom otišao u obližnji, povoljniji hotel. Još tokom boravka, zahvaljujući bratovljevoj upornosti, došao je do informacije da mu je matična agencija iz Sao Paula zaista uzela novac za nepostojeći aranžman.

Tada je počeo da ih blati po društvenim mrežama i na njihovom sajtu. Kada se vratio kući, krenuo je da ih ocrnjuje gde god je stigao, a vrhunac njegove osvete bio je kada je sa lažnih Fejsbuk profila pretio radnicima agencije.

– Samo nastavi da prodaješ lažne aranžmane. Uskoro će te stići karma. Uzalud ćeš se osvrtati – napisao je Manuel dvoma radnicima koji su bili u smeni kada je on uplaćivao odmor.

Tokom večeri, na jedan od njegovih profila s kojeg je slao pretnje, stigao je odgovor zaposlenog.

– Nemoj se kriti. Znamo ko si. Prijavili smo te već policiji – stajalo je u odgovoru, na koji se Peloso nije osvrnuo misleći da je u pitanju blefiranje.

Zaposleni iz agencije prijavili su slučaj policiji, čija je služba za sajber kriminal još tokom večeri otkrila da je reč o Manuelu. Potom su mu došli na vrata i uhapsili su ga.

Manuel je priznao krivicu, rekavši da je pokušao da istera pravdu tokom odmora, kao i da je rešio da im napakosti, kada ga je agencija prevarila za aranžman.

Predstavnik agencije pokazao je policiji da je zaista uplaćen novac hotelu u Santosu, te da oni nemaju nikakve veze s tim što Manuel nije letovao gde je trebalo. Iz hotela se dalje nisu oglašavali ovim povodom. (Objektiv.rs)