Radnica zaprepastila otkrićem: U ove delove marketa ne idite, a ove proizvode NIKAKO ne kupujte

Svijet

Radnica zaprepastila otkrićem: U ove delove marketa ne idite, a ove proizvode NIKAKO ne kupujte

Neimenovana bivša radnica supermarketa iz Velike Britanije otkrila je neke tajne o radu i funkcionisanju prodavnica na veliko ili malo, za koje kupci ne znaju.

Za sedam godina rada u marketu nagledala se, kaže, svega, a jedan od najgorih delova posla bio joj dolazak pijanih studenata u kupovinu koji bi se potom ispovraćali po podu, a ona je to morala da čisti. Jedan student je čak povratio po njoj dok mu je donosila kantu, prenosi San.

Jedan kutak marketa, savetuje ona, kupci treba u širokom luku da izbegavaju, a to je toalet.

Ne čiste se redovno, puni su prljavštine i bakterija, a postoje i radnici i mušterije koji ne puštaju vodu nakon obavljanja nužde. U to se uverila i sama jer je imala takvog kolegu.

Otkrila je i jednu stvar koju mnogi kupci ne primećuju, a šokiraju se kada saznaju – većina pekarskih proizvoda je zamrznuta.

– Posao radnika je da ih odmrzne i stavi u peć, pa nisu baš uvek sveži – rekla je i dodala da se velika količina istih baca u smeće na kraju smene.

Dala je i jedan koristan savet – u kupovinu je najbolje ići između 7 i 8 sati, oko 11 ili oko 20 časova jer su najmanje gužve i najviše je namirnica dostupno na policama. (objektiv.rs)