Objavio je šokantnu fotografiju svog jezika kako bi upozorio na opasno piće…

Svijet

Objavio je šokantnu fotografiju svog jezika kako bi upozorio na opasno piće…

Dan Royals je obavio šokantnu fotografiju svog jezika koji je pun plikova te se počeo guliti – cilj mu je upozoriti na opasnosti konzumiranja energetskih pića.

Prema Royalsu, liječnici su mu rekli da mu je konzumiranje šest energetskih pića na dan „pojelo“ jezik. Dan je na svom Facebooku otkrio da bi dnevno inače popio pet ili šest limenki – a samo jedna sadrži do 58 grama šećera.

Napisao je: „Tko pije energetska pića? Tko je ovisan o njima? Razmislite ponovno. Ovo je ono što taj užas od pića čini vašem jeziku, a zamislite onda što čini vašim organima.“

„Do trena kada mi se ovo počelo događati pio sam 5-6 limenki na dan (zbog manjka energije od predavanja djeci), te sam redovno prao zube. Otišao sam liječniku i eto…

Saznao sam da su uzrok kemikalije u tim pićima… one vam doslovno pojedu jezik!

Budite oprezni.“

Dan je Australac koji živi u Aziji te je ujedno i pušač, ali je jasno rekao da mu je liječnik naglasio da je njegov problem nastao zbog ovisnosti o energetskim pićima.

Stručnjaci su uvijek upozoravali na opasnosti pretjeranog konzumiranja energetskih pića. Istraživanje pokazuje kako šećer i kiselina, koji su česti sastojci tih pića, mogu biti jako štetni za zube i jezik.

Red Bull i Monster sadrže 80mg kofeina na 100ml tekućine – što je gotovo isto kao tri limenke Coca Cole ili šalica instant kave.

Svjetska zdravstvena organizacija je obavila: „Istraživanje u Americi pokazalo je da problemi sa zubima mogu biti uzrokovani zbog kiselosti i velike količine šećera u energetskim pićima. Drugo istraživanje pokazalo je da konzumiranje energetskih pića može dovesti do erozije i slabljena zubi zbog čega oni postaju jako osjetljivi“.

Druge opasnosti uključuju predoziranje kofeinom, loše zubno zdravlje, dijabetes tipa-2, kasni pobačaj, povećan broj mrtvo rođene djece, pretilost te kardiovaskularne i neurološke probleme kod mladih ljudi.

Jedno je istraživanje pokazalo da je samo jedno energetsko piće dovoljno za javljanje problema sa srcem te da energetska pića mogu dovesti do opasnih posljedica u djece, a neke od njih su problemi sa srcem i napadaji.

Uvijek budite svjesni onoga što unosite u svoje tijelo. (novizivot.net)