Doktor se peo na planinu, pa mu je kod vrha sve preselo: Tada je smislio GNUSNU LAŽ zbog koje je uhapšen

Svijet

Doktor se peo na planinu, pa mu je kod vrha sve preselo: Tada je smislio GNUSNU LAŽ zbog koje je uhapšen

Doktor Džejson Lens, radiolog iz Ogdena u američkoj državi Juti, probao je da se popne na vrh Denalija, najviše planine u Severnoj Americi.

Za taj poduhvat pripremao se mesecima, a kada je stigao nadomak vrha, više nije imao snage da se izbori sa “nemani” pred njim.

Tada je izmislio da mu nije dobro, odnosno putem voki-tokija zahtevao je iz podnožja pomoć usled upadanja u stanje hipotermije.

Kolege i prijatelji alarmirali su planinsku službu spasavanja i posle 30-45 minuta, oni su stigli helikopterom po umornog Lensa, prenosi Anchorage Daily News.

Lens je prilikom otkrivanja prave istine rekao da mu je jedan kolega pao sa visine od 2.500 metara, kao i da više nije mogao da vidi ništa pred očima posle toga. I dalje je tvrdio da je upao u stanje hipotermije, iako su lekari na licu mesta ustanovili da mu nije ništa.

Sa Lensom su u helikopteru bila još dva neiskusna planinara koji su se složili da podrže njegovu laž kako bi se što pre vratili u podnožje i u tople kolibe.

Lens je optužen za nekoliko prekršaja na licu mesta, uključujući i onaj za lažni izveštaj o stanju stvari na terenu. (objektiv.rs)