Tatina KAZNA za neposlušnog devetogodišnjeg sina PODELILA internet: “Žena me je gledala kao da sam ČUDOVIŠTE kad sam joj rekao šta sam uradio”

Zanimljivosti

Tatina KAZNA za neposlušnog devetogodišnjeg sina PODELILA internet: “Žena me je gledala kao da sam ČUDOVIŠTE kad sam joj rekao šta sam uradio”

Današnje roditeljstvo se po mnogo čemu razlikuje od vremena kada su naše mame i tate, a pogotovo bake i deke bili u ulogama novopečenih roditelja, međutim, nije sve baš uvek toliko drugačije.

Jedan tata je podelio na “Redditu” način na koji je kaznio svog sina, jer je, prema njegovim rečima, stalno morao da mu govori da ne ostavlja bicikl ispred kuće kada se vrati sa igranja, kako mu ga ne bi ukrali.

Kako to uvek biva, dečak Tim nikada nije poslušao oca.

“Dakle, prošle nedelje dok sam ujutro odlazio na posao vidio sam da je Tim opet ostavio bicikl ispred kuće. Umesto da po ko zna koji puta pričam o ovome, odlučio sam mu pokažem da se ono na šta ga upozoravam zaista može da se dogodi, ubacio sam bicikl u svoj kamion i odvezao ga sa sobom na posao. Kad je video da mu je bicikl nestao, bio je izbezumljen. Nazvao me plačući i pitao da li sam video bicikl ujutro kad sam išao na posao, a ja sam mu rekao da nisam. Zar nije to razlog zašto ti uvek govorimo da skloniš bicikl? Umirio sam ga i rekao mu da možemo da napravimo plan kako da zaradi za “novi bicikl kad dođem kući. “, objasnio je otac.

Kada se vratio kući sa posla, doneo je bicikl sa sobom i rekao sinu da ga je našao slučajno u parku, pre nego što je upozorio Tima da “neće uvek da ima toliko sreće.”

Nastavio je: “Kasnije te noći mi je supruga rekla da sam imao veliku sreću što sam pronašao bicikl, a ja sam joj rekao da je celo vreme kod mene i šta se sve dogodilo. Gledala me je kao da sam nekakvo užasno čudovište. Zašto bi naš sin prolazio kroz to? I zašto mi barem nisi rekao taj svoj glupi plan kako bih mogla da te sprečim?”

Objasnio joj je da nije to isplanirao, da je bila samo trenutna odluka u pitanju dok je odlazio na posao, a ona je još spavala, kao i to da je Timu samo jedan dan nedostajao bicikl, a da mu on nije ništa posebno govorio ili uradio.

“Reddit” je bio podeljen po tom pitanju, jer je jedna osoba zakuvala raspravu napisavši “da je to učinio tako da je ostavio svoju ženu da se nosi sa detetovom nevoljom, a da joj čak nije ni rekao šta se događa.”

Jedni su govorili da je supruga celo dan provela sa svojim izbezumljenim detetom misleći da je bicikl zaista nestao, međutim, jedna osoba je tvrdila: “Čoveče, izgubio sam bicikl kad sam imao pet godina prema ovom istom scenariju… voleo bih da je moj tata to izveo sa mnom. Mislim da je to zaista dobra lekcija.”

Neko se složio da tata nije kriv i obrazložio: “Nisi bacio bicikl u otpad, nisi ga bacio ili dao nekome, samo si pustio sina da vidi posledice svojih postupaka. Čini se da je naučio lekciju.” (zena.blic.rs)