Odvela dete na pregled, pa dobila PISMO koje ju je frapiralo: Zašto su to morali da joj urade?

Ispovijesti

Odvela dete na pregled, pa dobila PISMO koje ju je frapiralo: Zašto su to morali da joj urade?

Smatra da bi ovakve stvari mogle negativno da utiču na psihološke karakteristike deteta

Džema Flečer (37) dobila je pismo Fondacije NHS za dečju bolnicu Šefild nakon što su medicinske sestre izmerile njeno dete Lili u školi.

Statistika i rezultati merenja pokazali su da Lili ima kilažu iznad preporučene za dete svojih godina, ali Džema koja je zgrožena pismom, rekla je da bi to moglo da podstakne probleme mentalnog zdravlja kao što su stres i anksioznost, kako kod dece, tako i kod roditelja.

– Bila sam apsolutno zgrožena i šokirana kad sam pročitala da Lili ima višak kilograma. To je uznemirujuće i šokantno. Ona je još mala. Porodica me teši da je to samo pismo i preporuka lekara, ali ja znam da ona nema višak kilograma. Šta ako sam ja neko ko pati od anksioznosti? Ovakva pismo vrlo lako mogu da nasSmatra da gurnu u provaliju i da naguraju detetu kompleks u mladosti – navela je Džema.

Ona zahteva da Lilin indeks, koja je visoka 115 centimetara i teška 24,5 kilograma, uporede sa indeksom nacionalnog proseka.

U pismu se predlaže i besplatan 12-nedeljni program zdravstvenog načina života, poput promena za podsticanje aktivnosti.

Iako sve ovo može biti od pomoći roditeljima, vodeći se izrekom “bolje sprečiti nego lečiti”, Džema to nije tako doživela.

– Ne slažem se sa ovakvim pismom i nikako ga ne treba personalizovati. Jesam za upozorenja za decu, ali ne da im se neko lično obraća i govori mu da ima višak kilograma – zaključila je majka devojčice. (objektiv.rs)