Hana (23) otišla napolje, a onda je našli potopljenu u reci: U bolnici ŠOKIRALA majku priznanjem (FOTO)

Svijet

Hana (23) otišla napolje, a onda je našli potopljenu u reci: U bolnici ŠOKIRALA majku priznanjem (FOTO)

Hana Up je plutala licem nadole u vodi u južnom Menhetnu u Njujorku. Dvojica muškaraca, koji su radili na obližnjoj palubi trajekta priskočili su u pomoć i izvukli nesrećnu ženu.

Da su je uočili samo nekoliko minuta kasnije, priča bi, najverovatnije, imala potpuno drugačiji kraj.

Nakon što su je izvukli iz vode, Hana je bila živa, ali joj je bila potrebna hospitalizaicija zbog hipotermije, dehidratacije i jakih opekotina na jednoj strani tela.

A onda, taman kada se sve činilo da je sve u najboljem redu, Hana je nestala.

Bila je živa, ali joj je bila potrebna hospitalizacija zbog hipotermije, dehidracije i jakih opekotina na jednoj strani tela.

23-godišnja učiteljica je napustila svoj stan u Njujorku da bi otišla na trčanje. Kada je izvučena iz vode, rekla je da je odlazak na džogiranje poslednje čega se seća. Dok je bila u bolnici, trebalo joj je vremena da se pomiri sa činjenicom da je od tada prošlo 20 dana. Jednostavno se nije sećala ničega.

– Kao da se zemlja otvorila i progutala je – glasio je naslov u jednim novinama koje su pisale o njenom nestanku.

Jedne noći, dok je spavala u bolnici sa majkom pored, iznenada se probudila i rekla:

– Bila sam na svetioniku.

Ali kada je majka sledećeg jutra pital za svetionik, Hana se nije sećala ničega

Dok je bila u bolnici, dijagnostikovana joj je disocijativna fuga, odnosno psihološko stanje u kojem osoba gubi svest o svom identitetu ili drugim važnim autobiografskim informacijama i upušta se u neki oblik neočekivanog haluciniranja.

– Čudno je. Kako se čovek oseća krivim za nešto što ni ne zna da je uradio? Nisi ti kriv, ali ipak si nekako ti kriv. Sve to me je to definitivno nateralo da sve preispitam. Ko sam bila pre? Ko sam tada bila i ko sam sad? – zaključila je Hana, a nakon toga su joj se, nažalost, više puta događale slične stvari. (objektiv.rs)