Otišla je sa Ivanom posle žurke, a ujutru je našli MRTVU na njivi: Detalji ubistva zgrozili celu zemlju

Svijet

Otišla je sa Ivanom posle žurke, a ujutru je našli MRTVU na njivi: Detalji ubistva zgrozili celu zemlju

Brisa Abril Formoso Sobrado (19) s*ksualno je zlostavljana i zadavljena pantalonama nedaleko od Buenos Ajresa u zločinu koji je potresao čitavu Argentinu.

Obdukcijom je utvrđeno da je majka devetomesečne bebe najpre bila žrtva sil*vanja, a da je preminula od kompresije u predelu vrata izazvane davljenja pantalonama, prenosi Cronica.ar.

Brisa je poslednji put viđena u subotu uveče na jednoj žurci kada je upoznala momka po imenu Ivan hugo Morales (23), sa kojim je otišla.

Rođaka ju je pre odlaska upozorila da ne poznaje tog dečka i da ne ide sa njim, ali joj je Brisa odmahnula rukom da je sve u redu.

Pošto se te noći nije vratila, a nije se javljala ni na telefon, porodica je nestanak prijavila policiji koja je krenula u potragu.

Telo mlade žene pronađeno je na jednoj njivi pokraj puta nedaleko od argentinske prestonice.

Tokom istrage i uzoraka DNK analize, Morales je identifikovan, a kasnije i uhapšen zbog zločina.

– Osumnjičeni je imao ogrebotine na rukama kompatibilne sa znacima odbrane njegove žrtve. U njegovoj kući je zaplenjena odeća koja će biti analizirana kako bi se utvrdilo da li je korišćena u krivičnom delu. Odeća je bila sveže oprana, ali je utvrđeno da na njoj ima tragova krvi – naveo je tužilac Danijel Ičazo.

Ivan Morales optužen je zbog ubistva kao posledicom rodnom nasilja za koje je u Argentini predviđena doživotna kazna zatvora. (objektiv.rs)