Ovo je sin Mustafe Nadarevića, ima neobično ime! (Foto)

Showbizz

Ovo je sin Mustafe Nadarevića, ima neobično ime! (Foto)

Mustafa Nadarević bio je bh. glumac i umjetnik, koji je preminuo prošle godine, u 77. godini života. Mustafa Nadarević dugo se borio sa opakom bolešću.

Glumac koji je prepoznatljiv po mnogim ulogama, a posebno po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, rijetko kada je govorio o svojoj porodici i privatnom životu.

Kako je poznato, ovaj glumac je imao dva braka, a iz njih ima troje djece: dvije kćerke i sina.

Prva supruga Jasna, rodila mu je kćerku Nađu, a nakon razvoda obje su otišle u SAD. U drugi brak Nadarević je stupio sa Snježanom Nožić sa kojom je dobio sina i kćerku.

Najmlađa kćerka Nana je najzastupljenija među medijima, dok se sin Aša rijetko kada spominje.

Mustafa Nadarević jednom prilikom je objasnio zašto je svojoj djeci dao tako neobična imena.

“Budući da je moja najstarija kćerka Nađa moju mamu, a svoju baku, zvala nana, moja je druga kći dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, veoma plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša je nadimak.” – kazao je Nadarević.

O Aši se malo šta zna. Ono što je poznato jeste da je Aša muškarac markantnog izgleda, da živi u Zagrebu te da je uspješan sportaš. Aša se već duži niz godina bavi brazilskom jiujitsom. (ekskluziva.ba)