Devojka mu rekla da želi raskid, a on joj prislonio nož pod grlo: Život joj je spasao neverovatan detalj

Svijet

Devojka mu rekla da želi raskid, a on joj prislonio nož pod grlo: Život joj je spasao neverovatan detalj

Nikako se nije mirio sa tim da je među njima gotovo, a zbog očajničkog poteza moraće u zatvor

Lukaš Majtika (46), besni partner jedne Britanke, nije mogao da se pomiri sa činjenicom da mu je 27-godišnja devojka rekla da je među njima gotovo i da pokupi stvari i napusti stan u Vorčesteru u kom su zajedno živeli već neko vreme.

On je tom prilikom i pijanom stanju uzeo nož, napao je i pretio da će joj odseći glavu, a dva dana kasnije ponovo je bio dva puta uhvaćen sa nožem – jednom na njenom radnom mestu, a drugi put blizu kuće devojkine prijateljice.

Incident se dogodio u avgustu ove godine, a Lukaš je osuđen na 11 meseci zatvora.

– Optuženi je pokušao da je zaključa u sobu i spreči njen odlazak, a tada je primetila da u desnoj ruci ima kuhinjski nož. Naročito je bila zabrinuta kada joj je uputio reči: “Sada treba da legneš, a ja ću ti odseći glavu” – naveo je tužilac Elison Skot Džons.

Tom prilikom ju je uhvatio za ramena i prislonio nož na grlo, prenosi Metro.

Međutim, imajući u vidu da je bio vidno pijan, devojka je uspela da se izvuče iz njegovog stiska i pobegne napolje do vozila, a potom se uputi do prijateljice.

Dva dana kasnije uhvaćen je sa nožem blizu radnog mesta partnerke, a potom i ispred kuće priajteljice kod koje je neimenovana devojka pobegla.

Majtika je ubrzo uhapšen i priznao je da joj je pretio jer se nije mirio sa tim da je htela raskid, ali je negirao da je imao nož, kao i joj ga je prislonio pod grlo.

Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i zabrana prilaska žrtvi naredne tri godine. (objektiv.rs)