Mislila da je momak vara, pa htela brutalno da mu se osveti na spavanju: Život mu je spaslo neviđeno čudo

Svijet

Mislila da je momak vara, pa htela brutalno da mu se osveti na spavanju: Život mu je spaslo neviđeno čudo

Da ljubomora može i te kako biti opasna, pokazuje i slučaj 28-godišnje Ester Afrife iz Gane koja je u lažnom uverenju da je vara njen dečko Kelvin Pogo (29) bacila na njega sumpornu kiselinu, a potom ga napala drugi put kako bi ga sprečila da dobije potrebnu pomoć.

Užasna priča iz Engleske završila je pravosnažnom presudom u kojoj je Afrife dobila 14 godina, dok će njena žrtva do kraja života imati posledice zbog njene bolesne ljubomore i uverenja da je Pogo vara s koleginicom s fakulteta.

Mlada žena je kupila litar sumporne kiseline onlajn putem, te ga je prolila njome dok je spavao. U prvom trenutku muškarac nije shvatio da je njegova devojka odgovorna, te ju je zamolio za pomoć, dok se ona pretvarala da zove lekare.

Blokirala je pozive njegovih prijatelja na telefonu i otkazala je taksi koji je trebalo da ga odveze u bolnicu.

Na suđenju se saznalo da je 28-godišnjakinja pokušala da ga nagovori da popije vodu iz sportske boce, no on je odbio jer zbog svog detinjstva u Africi nema poverenja u vodu iz flaše i ne znajući spasio sebi tako život. Naime, u boci se nalazila kiselina, prenosi Dejli mejl.

Dok je on tako povređen ležao na kauču, Afrife ga je opet napala tako što mu je prosula još kiseline po licu i telu. Vrišteći od bolova izleteo je iz stana gde je na njega naleteo slučajni prolaznik koji je pozvao medicinsku pomoć.

– Svaki dan je poput dana kao kad me napala. Kao da je vreme stalo. Svaki puta kad neko pokuca na vrata strah me da će me neko povrediti. Bila je ceo moj svet, a onda mi je ovo učinila. Jednostavno ne razumem – ispričao je 29-godišnjak britanskim medijima.

Pogo koji se doselio u Veliku Britaniju da studira režiju osim psiholoških trauma ima trajne ozlede očiju, glave, lica i gornjeg dela tela.

Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, 28-godišnjakinja će biti deportovana u Ganu. (objektiv.rs)