20 godina nije proveravala bankovni račun, a onda ju je ćerka šokirala otkrićem – od muke je zaplakala

Zanimljivosti

20 godina nije proveravala bankovni račun, a onda ju je ćerka šokirala otkrićem – od muke je zaplakala

Slošilo joj se od saznanja

Britanka Margaret Bredšo proslavila je 100. rođendan u društvu mnogobrojne familije, predvođene njenom ćerkom Helen Kaningem (78).

Kada su se posle rođendana njih dve spontano dotakle teme penzije i nekadašnjeg rada Margaret na Ostrvu, ćerka je upitala majku da li je ikada proverila ima li možda nešto novca na starom računu u Velikoj Britaniji.

Baka Margaret više od 20 godina nije bila na Ostrvu, a kako nije imala ni nove aplikacije na telefonu, uključujući i onu za staru banku u kojoj je imala račun, nije ni znala da je pune dve decenije imala zakonsko pravo na penziju za minuli rad.

Helen je umesto Margaret kontaktirala banku, a na kraju je morala i lično da ode u banku i proveri ima li novca. Na njeno zaprepašćenje, baka Margaret propustila je da podigne čak 80.000 evra!

Margaret nije ni znala da je posle 80. rođendana stekla pravo da u Velikoj Britaniji dobija skoro 90 evra nedeljno.

– Pročitala sam članak o tome kako hiljade ljudi starijih od 80 godina ne zahteva penziju, pa sam se zapitala da li je među njima i moja majka. Zatražila sam pomoć od bivšeg ministra Ser Stiva Veba i napokon sam dobila odgovor. Majka je propustila veliku šansu da u poslednje dve decenije podigne više od 76.000 evra, Tek kada sam regulisala ovo pravo da dobija penziju, preusmerivši taj novac na njen poslednji račun u Kanadi, počela je da prima tu penziju. Uspela je da dobije oko 4.000 evra, ali onih preostalih 76.000 neće videti. Šteta – rekla je Helen za Metro.

Baka Margaret silno se ražalostila podatkom da neće dobiti veliki novac.

– Zaplakala je jer bi tako imala lepu sumu koju bi poklonila nama iz familije. To joj je bila velika želja, pošto je poslednjih godina govorila da njoj pare više nisu potrebne u tako poznim godinama – rekla je Kaningemova. (objektiv.rs)