30 godina se pretvarala da je slepa: Kad su čuli zašto je to radila, svi su joj okrenuli leđa

Zanimljivosti

30 godina se pretvarala da je slepa: Kad su čuli zašto je to radila, svi su joj okrenuli leđa

Karmen Himenez (57) iz Španije skoro 30 godina pretvarala se da je slepa jer su je, kako je priznala prošle godine, jako nervirali ljudi na ulici.

Španjolki je prekipelo kada je, prilikom izlazaka iz kuće svima morala da se javlja na ulici i ne samo to. Mnogi su je, koliko im je bila simpatična, zaustavljali kako bi ćaskali s njom, makar na minut.

Žena, očigledno nenaviknuta na pažnju i empatiju stranaca, smislila je da bi jedina moguća zaštita od dosadnih razgovora mogla da bude – slepilo.

Tako je izmislila da je povredila glavu, kao i da je posle nesreće oslepela. Pre nego što je lansirala laž, Karmen je nedeljama u kući uvežbavala pokrete slepih ljudi, oponašajući ih u ogledalu.

Bizarna prevara trajala je punih 29 godina, a na nju je pao i njen muž! Da, Karmen je i njega lagala, ostaje samo pitanje zašto. Interesantno je da Karmen nije otkrio suprug, već pas kojeg su angažovali da je prati.

Kako je pas konstantno lajao u njenom prisustvu, suprug je kontaktirao kinologe koji su mu kao jedno od obrazloženja naveli da je moguće da pas zna nešto što ne znaju drugi. Tada se klupko odmotalo i Španjolka je morala da prizna da nikad nije bila slepa.

Karmen je sada najviše pogodilo, ne samo što se razvodi, već što će morati da odgovara na sudu, jer je punih 29 godina primala finansijsku pomoć od države jer ne vidi. (objektiv.rs)