Penzioneru dosadile komšije koje ga stalno ismevaju, pa je uradio nešto što je šokiralo čak i policiju

Svijet

Penzioneru dosadile komšije koje ga stalno ismevaju, pa je uradio nešto što je šokiralo čak i policiju

Izjasnio se krivim i rekao je da je svestan šta je uradio

Malkolm Vilson (76) iz australijskog Perta optužen je jer je doveo komšije u opasnost nakon što je iz besa zapalio sopstveni stan i naneo štetu u vrednosti od 20.000 dolara.

Dok mu je stan bio u plamenu, Malkolm je otišao na groblje, a kada ga je jedan od komšija ugledao i rekao mu da mu gori stan, penzioner ga je pitao: “Pa zar ga nisu još ugasili”, prenosi Metro.

Policija ga je vrlo brzo pronašla, a uzrok požara nisu mogli ni da zamisle.

– Zapalio sam svoj stan jer mi je muka od ljudi koji mi se smeju – rekao je policiji tokom privođenja.

Inače, ovaj čovek nikad nije bio hapšen, niti je imao bilo kakav dosije u policiji. To je potvrdio i njegov advokat Daf Mekonel, ali je priznao da je počinio ozbiljan prekršaj.

– Posledice su mogle da budu mnogo gore i moj klijent to razume. Reagovao je brzopleto, ne razmišljajući o bilo čemu što bi moglo da se dogodi – naveo je advokat.

Vilsonu nije određena zatvorska kazna, ali će narednih 20 meseci biti pod ograničenjem i nadzorom Centra za socijalni rad, što je kazna nalik kućnom pritvoru.

Fiskalni zamenik Majkl Svini rekao je da u tom bloku ima još pet stanova i da su komšije bile u velikoj opasnosti od potencijalne štete po imovinu, pa i po život. (objektiv.rs)