KAD SAM IZAŠLA IZ PORODILIŠTA SVEKAR MI JE OVO REKAO: Nisam mogla da vjerujem svojim ušima!

Zanimljivosti

KAD SAM IZAŠLA IZ PORODILIŠTA SVEKAR MI JE OVO REKAO: Nisam mogla da vjerujem svojim ušima!

Jedna žena je ispričala o tome kako se njen svekar ponio prema njoj zbog toga što se porodila carskim rezom, ali i kako se generalno ponaša po pitanju odgajanja djece.

Moj svekar Frenk je upoznao našu kćerkicu Ebigejl dan nakon što se rodila.

Bila sam potpuno iscrpljena nakon dugog porođaja hitnim carskim rezom, da sam sjedila na krevetu i gledala supruga kako ljuljuška naše dijete u rukama.

Ovaj divni momenat prekinuo je moj svekar kada mi je rekao: “Bila si previše lijena da guraš, a?”

Na prvu loptu pokušala sam to da shvatim kao neku vrstu šale, ali nisam mogla. Znala sam da iza tog smijeha zapravo stoji potpuna iskrenost. On je uvijek takav.

Bila sam previše iscrpljena da bih bilo šta odgovorila, naročito kada se radi o nečemu što znam da je potpuno suprutno od istine.

Nažalost, ovo nije bio jedini put da je odlučio da navede na taj starinski princip odgajanja djeteta.

Kada su on i svekrva došli u posjetu nekoliko nedelja kasnije, želio je da nam svima da do znanja da samo mi žene treba da mijenjamo pelene, hranimo, kupamo dijete. To ne treba da radi njegov sin, a naročito ne on da pomogne.

Kada god bi Stjuart, moj suprug, krenuo da uradi nešto oko našeg djeteta, on bi naglasio da priđem ja ili svekrva i obavim to umjesto njega.

Ovakvo njegovo ponašanje traje godinama, čak i kada smo dobili još djece.

Frenkovi tradicionalni pogledi na roditeljstvo često uznemire i samu djecu, kada im govori, recimo, da dječaci ne smiju da plaču. Došlo je do toga da moja djeca više ne žele da posjećuju baku zbog njegovog prisustva. Pokušavaju čak i sva porodična okupljanja da izbjegnu jer će on biti tu.

Iskreno, i mene i Stjuarta ovo poprilično potresa. Žao mi je što bira ovakav način i odnos sa unucima, umjesto da se okrene ljubavi i nekoj prijatnoj porodičnoj vezi. (novi.ba)