NAGLI PAD IMUNITET I POJAVA HERPESA: Objavljen jednostavan trik za uklanjanje, OVO PROBAJTE ODMAH

Zdravlje

NAGLI PAD IMUNITET I POJAVA HERPESA: Objavljen jednostavan trik za uklanjanje, OVO PROBAJTE ODMAH

Pad imuniteta može dovesti do brojnih bolesti.

Imunitet predstavlja odbrambeni sistem organizma od određenih spoljašnjih faktora koji mogu biti uzročnici brojnih bolesti. Briga o imunom sistemu ne bi trebalo da bude trenutna ili samo u onim situacijama kada bolest već nastupi, već je važno kontinuirano raditi na njegovom očuvanju.

Kada dođe do slabljenja imuniteta telo postaje izloženo brojnim bolestima i zarazama, odnosno ne uspeva da se izbori sa infekcijama, što može dovesti do ozbiljnih posledica.

Pad imuniteta najizraženiji je za vreme hladnijih dana, od kasne jeseni do ranog proleća. U hladnijem periodu naše telo troši više energije da bi se zagrejalo, što ga čini manje otpornim na infekcije. Preterivanjem u drugim aktivnostima bez unosa dovoljno kalorija, minerala i vitamina, stvaraju se odlični uslovi da bolest nadjača.

Jedna od pojava oslabljenog imuniteta je svakako herpes.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko prijedloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.

– Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

– Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

– Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.

– Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

– Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis, prenosi srbijadanas.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)