NUTRICIONISTA OTKRIVA: Dodajte ovo u ZELENI ČAJ i on postaje NAJZDRAVIJI NAPITAK, pojačava mu se dejstvo

Zdravlje

NUTRICIONISTA OTKRIVA: Dodajte ovo u ZELENI ČAJ i on postaje NAJZDRAVIJI NAPITAK, pojačava mu se dejstvo

Jedna šoljica svaki dan!

Uz jedan dodatak zeleni čaj će postati najzdraviji napitak na svetu!

Uopšteno govoreći, svi čajevi su zdravi, a zeleni čaj inače važi za jedan od najzdravijih jer dobro deluje na opšte zdravlje. Kažu da ovaj čaj podstiče i mršavljenje, ali nutricionistkinja tvrdi da ako mu dodate samo jednu namirnicu, ovaj čaj će postati najzdraviji napitak na svetu.

– Najzdraviji biljni čaj koji možete da popijete je zeleni čaj proizveden od lišća čudesne kineske biljke Camellia sinensis jer sadrži dosta polifenola i antioksidansa – kaže nutricionistkinja Dijana Minić.Međutim, ona ističe da većina ljudi ne zna da dodavanjem limunovog soka u zeleni čaj može da se pojača delovanje katehina.

– Nedavno istraživanje je pokazalo da zeleni čaj sa limunom ima mnogo više katehina i polifenola nego sami zeleni čaj, koji već sadrži impresivan popis antioksidansa – rekla je.

Pored toga što limun dodat u zeleni čaj pojačava dejstvo katehina, nutricionistkinja ističe da limun zbog kiseline koju sadrži pomaže organizmu da lakše asporbuje sve korisne sastojke.

Takođe, Minić kaže da je dobro upotrebiti i koru limuna jer i ona sadrži fitonutrijente salvestrol i limonen, koji imaju moćna antioksidativna dejstva.

– Redovnom konzumacijom zelenog čaja možete da poboljšate rad organizma i ublažite mnoge zdravstvene probleme, a ako dodate malo limunovog soka ili kore limuna, pojačaćete sva njegova dobra dejstva – poručila je nutricionistkinja,piše srbijadanas. (haber.ba)