Hteo da odglumi samoubistvo i prevari policiju: Pronašli ga skrivenog u ormaru, a imao je samo jedan cilj

Svijet

Hteo da odglumi samoubistvo i prevari policiju: Pronašli ga skrivenog u ormaru, a imao je samo jedan cilj

Muškarac iz Zapadne Virdžinije Džesi Li Vud optužen je da se pretvarao da se ubio kako bi izbegao kaznu, jer se nije registrovao kao s*ksualni prestupnik.

Vud je navodno imao nameru da iscenira samoubistvo pretvarajući se da je skočio u reku Ohajo sa mosta Rejvensvud u četvrtak ujutru, dan pre nego što je trebalo da se suoči sa sudijom, navodi Njujork Post.

Vud je tokom noći parkirao svoj kamion blizu mosta i svom poznaniku poslao poruku o samoubistvu u kojoj je detaljno navedeno gde se njegove stvari mogu da se nađu, rekli su policajci u stanici.

Kada su prvi spasioci stigli na lice mesta, pronašli su njegovo vozilo u blizini i mobilni telefon na ivici mosta koji razdvaja Zapadnu Virdžiniju i Ohajo, navodi se u članku.

– Kada smo stigli tamo, pronašli smo ono za šta se prvobitno verovalo da je legitimni skakač sa mosta – rekao je šerif okruga Džekson Ros Melindžer tokom brifinga o incidentu.

Mešutim, kada su policajci saznali da Vud treba da bude osuđen na okružnom sudu okruga Džekson sledećeg dana, proverili su njegovu kuću i pronašli ga skrivenog u ormanu, rekao je šerif.

– Kada smo ga pitali zašto je poželeo da ljudi veruju da se ubio, njegov jedini odgovor je bio: “Zato što sam tako želeo”. Sve nam ukazuje na to da je u ovom trenutku ovaj slučaj direktno u vezi sa predstojećim danom gde je trebalo da se pojavi na sudu – dodao je Melindžer.

Policajci pretpostavljaju da je Vud planirao da sačeka dok organi reda ne napuste lice mesta, a zatim da ode po njegov auto i krene na put.

Optužen je za falsifikovanje hitnog izveštaja i poslat u zatvor, saopštile su vlasti. (objektiv.rs)