Iza bravura na ledu ovog deke (77) krije se TEŠKA sudbina, ali on se ne predaje (VIDEO)

Svijet

Iza bravura na ledu ovog deke (77) krije se TEŠKA sudbina, ali on se ne predaje (VIDEO)

Njegova ćerka ističe da nikad ne odustaje od onoga što zamisli

Dirljivi video snimak koji prikazuje 77-godišnjeg Ričarda Epštajna iz savezne države Vašington kako graciozno izvodi bravure na klizalištu, postao je viralan i izmamio osmeh mnogima na društvenim mrežama.

Međutim, sudbina ovog naizgled vitalnog starijeg gospodina nimalo nije prijatna i simpatična kao njegovo klizanje.

Naime, njegova ćerka Rebeka Bastijan objavio je video snimak svog oca, kao i tužnu životnu priču da se bori sa četvrtim stadijumom raka prostate, te da želi što bolje da nauči da kliza.

Bastijan je istakla da se ljubav njenog oca prema sportovima na ledu javila pre nekoliko godina kada je iz hobija počeo da se bavi klizanjem.

Vremenom je bivao sve bolji i bolji, a onda je saznao da ima tešku bolest, ali nije odustajao od rada sa profesionalnim trenerom.

Sada je već dovoljno vešt da nastupa i pleše na ledu.

– Moj otac ima 77 godina i rak prostate četvrtog stadijuma. Odlučio je da nauči da kliza na ledu pre nekoliko godina i upravo ovaj nastup koji gledate odradio je sa svojim učiteljem. Primer svakome ko misli da je prekasno da proba nešto novo – navela je Rebeka.

Snimak je za svega nekoliko dana prikupio više od 2,6 miliona pregleda, 15.000 deljenja i više od 1,4 miliona “lajkova”.

Ričardu Epštajnu je, naime, dijagnostikovan rak prostate četvrtog stadijuma 2020. godine nakon što se više od dve godine borio sa hroničnom limfnom leukemijom (CLL).

Njegova ćerka kazala je da je bila sva u suzama nakon što joj je majka poslala snimak klizanje na ledu koji je održan tokom vikenda.

– Mom ocu se konstantno javljaju ideje o nečem novom što treba da nauči ili pokuša i on to jednostavno uradi. Veoma je posvećen učenju nečeg novog, ne obazire se na bilo kakve prepreke i zaista mu se divim – kazala je Rebeka za Fox13.

Svaki put kada bi snimak očevog nastupa pokazala mužu ili prijateljima, navodi ona, uvek bi se rasplakala.

Epštajn je inače imao veoma uspešnu karijeru astrofizičara. Zaslužan je za konstruisanje uređaja koji koristi energiju vetra bez pokretnih delova.

Takođe je avanturista koji se popeo na planinu Maunt Rajner sa 60 godina. (objektiv.rs)