Izašla je iz apoteke i doživela TRAUMU: Osetila sam ga iza sebe, to što je uradio dugo neću zaboraviti

Ispovijesti

Izašla je iz apoteke i doživela TRAUMU: Osetila sam ga iza sebe, to što je uradio dugo neću zaboraviti

I dan-danas se uplaši kad čuje zvuk motocikla

Potresna ispovest Britanke Ejmi Labibidi o događaju od pre nekoliko nedelja, izazvala je pozornost tamošnjih medija, ali i skrenula pažnju na trenutnu situaciju u britanskom društvu, kao i dokle je neko spreman da ide zarad svojih kriminalističkih ciljeva.

Tako je Ejmi završila smenu na poslu i otišla do apoteke da uzme lekove koje joj je lekar pripisao, a prilikom izlaska ostala je bez mobilnog telefona, kao i bez samopouzdanja.

– Dok sam izlazila iz apoteke, izvadila sam telefon da proverim svoju listu obaveza Odjednom sam osetila da mi se neko pojavljuje iza leđa na motociklu i u momentu mi je zgrabio telefon iz ruku. Imao je crne rukavice koje su mu pomogle. Bio je fizički jači od mene, ali instinkt mi je govorio da se ne predam. Pomislila sam da će možda da odustane ako zadržim stisak ili ako vrištim. Naravno, pogrešila sam. Dok je odlazio sa još jednom osobom na motociklu, brzina dvotočkaša me je vukla dok me na kraju nisu odgurnuli na kolovoz. Ostala sam bez telefona i krvarila sam – istakla je Ejmi za Metro.

Sve se dogodilo u večernjim časovima u prometnoj ulici u Londonu, a slučajni prolaznici pomogli su joj da ustane, dok joj je radnik na kiosku dezinfikovao rane koje je zadobila usled pada.

– Hvala svedoku koji me je otpratio kući i koji mi je pomogao da dođem do snimka sa sigurnosne kamere. Bila sam previše uznemirena da bih pragmatično razmišljala. Kasnije mi je na vrata pokucala policija i rekli su mi da nema nade da će ih pronaći putem sigurnosnih kamera, a da sam bila meta napada jer sam žena i znatno sam slabija od njih – dodala je Ejmi.

U beznadežnom slučaju, mlada Britanka je saznala da nije jedina i da se ovakve stvari dešavaju širom zemlje, isključivo osobama ženskog pola.

– Bila bih neiskrena kada bih rekla da me ovo nije slomilo. Telefon mogu da kupim drugi, ali biće mi potrebno vreme da vratim samopouzdanje i da prevaziđem traumu. I dalje ne mogu, a da se ne trznem kad-god motocikl prođe pokraj mene. razotkrila sam svoju ranjivost i iz prve ruke sam osetila da bezbednost žena nije prioritet. ovo je bilo iskustvo koje neću skoro zaboraviti – zaključila je Ejmi. (objektiv.rs)