Dolijao LAŽNI GINEKOLOG: Pregledao 400 žena onlajn, svakoj ispričao istu laž

Svijet

Dolijao LAŽNI GINEKOLOG: Pregledao 400 žena onlajn, svakoj ispričao istu laž

Manijak je uhvaćen posle duge istrage

Više od 400 žena u Italiji pristalo je da obavi ginekološki pregled onlajn, i to pred lažnim ginekologom. Vulgarni voajer je uhapšen u Bariju, a policija je nakon pretresa njegove kuće pronašla nekoliko teefona i memoriskih kartica.

“Doktor” je koristeći sakriveni broj, telefonirao gomili žena, jednoj po jednoj, i svakoj je rekao kako, na osnovu podataka iz njihovih prethodnih pregleda, u nekoj od struktura nacionalne zdravstvene službe, postoji sumnja na ozbiljnu vaginalnu infekciju.

Tom prilikom bi im predložio da odmah uradi vizuelni pregled gratis i preko reda. Nekim ženama je objašnjavao da bi morale da se suzdrže od polnih odnosa dok ne dođu na red.

Manijak je uhvaćen posle duge istrage. Jedna devojka (24) iz Salenta prvi put je prijavila navodno zlostavljanje kada je na Instagramu objavila da ju je nazvao muškarac koji se predstavio kao ginekolog. Nakon toga su mnoge žene Poštanskoj policiji prijavile da ih sa prikrivenog broja zove muškarac koji se predstavlja kao ginekolog.

– Predstavio se kao lekar. Znao je moj datum i mesto rođenja i pitao me je da li sam poslednjih meseci bila na ginekološkom pregledu – rekla je jedna žrtva, prenosi italijanska „Republika“.

Međutim, policija tada i dalje nije bila sigurna, da li je sve pozive obavila ista osoba. Vremenom su sa nekoliko osumnjičenih, suzili su krug na jednog i počeli da mu prisluškuju telefon, da bi nakon pregledanih zaplenjenih memorijskih kartica, na kojima su snimljeni “pregledi”, bili sigurni da su pronašli pravog čoveka.

Pretpostavlja se da je lične podatke o ženama i njihove telefonske brojeve pribavio sa portala za onlajn kupovinu.

Lažni ginekolog je osumnjičen za višestruko sil*vanje, jer je ono što je činio po italijanskom zakonu izjednačivo s tim krivičnim delom. (objektiv.rs)