Devojci PODIGAO KAPKE dok je spavala i sada mora na robiju: Opasan porok ga naterao na pakleni plan

Svijet

Devojci PODIGAO KAPKE dok je spavala i sada mora na robiju: Opasan porok ga naterao na pakleni plan

Drski lopov je na prevaru pokrao ženu sa kojom se viđao, ali ga je sustigla pravda

Muškarac (28) iz Kine osuđen je na 3 i po godine robije zato što je krišom podigao kapke svoje devojke dok je spavala kako bi otključao aplikaciju za onlajn plaćanje na njenom telefonu i ukrao joj oko 25.000 evra (oko 150.000 juana), piše britanski Dejli Mejl.

To je bilo neophodno jer koristi softver za prepoznavanje lica, a pre toga mu je trebao njen otisak prsta kako bi otključao telefon marke Huavej. Kada se ulogovao mladić koji se preziva Huang je izvršio transfer novca i promenio lozinku.

Međutim, ništa te noći ništa nije bilo spontano pa je Huang devojci u hranu podmetnuo lek za prehladu na rastvaranje kako bi se teže probudila.

Povod za ovaj pakleni plan bili su kockarski dugovi koje je morao da otplati kako bi mu dali da nastavi da se kocka.

Ispostavilo se da zločin nije bilo teško razotkriti jer je devojka sledećeg jutra dobila notifikaciju iz banke i sve prijavila policiji. Huang je uhapšen još u aprilu a presuda mu je nedavno izrečena.

Iz aplikacije Alipay su povodom ovog slučaja saopštili da softver ne radi ako je lice “bez ikakvog izraza”. Bez obzira na to savetuju korisnicima da dodaju druge nivoe zaštite i obaveste policiju čim se nešto sumnjivo dogodi. (objektiv.rs)