Uneli OTROV za pacove u zgradu, a onda se desio HOROR: Nakon smrti devojčice, razboleli se i oni

Svijet

Uneli OTROV za pacove u zgradu, a onda se desio HOROR: Nakon smrti devojčice, razboleli se i oni

Svi stanari su evakuisani i smešteni u hotele

Mališan je dobio ozbiljne probleme sa srcem i bubrezima nakon što su hemikalije za suzbijanje štetočina pronađene u stambenoj zgradi u kojoj živi cela porodica, tvrdi njegov ujak.

Santjago Mendieta je rekao da je uplašen jer je čuo da je od posledica istog trovanja u zgradi preminula 11-godišnje Fatihe Sabrin i zabrinut je da će izgubiti sestru i nećaka koji su se takođe otrovali.

Svi stanari iz zgrade Nida u Šedvelu, u istočnom Londonu, evakuisani su u subotu i smešteni su u hotele.

Santjago (40) poreklom iz Ekvadora, živeo je tamo nekoliko meseci sa svojom sestrom Karolinom (25), nećakom Liamom (2) i sinom Gabrijelom (13).

– Plašimo se da se vratimo, nije bezbedno, rekao je on i dodao:

– Kada bi nam rekli da se vratimo, rekao bih ne, nije bezbedno da niko ovde živi. Više puta u ranim jutarnjim satima kada sam išao na posao video sam velike pacove u svom stanu i u holu zgrade. Moj sin je rekao da je video bubašvabe u kuhinji, ali ja mu nisam verovao dok nisam to lično video. Zatim su bili na tanjirima i u šoljama. Prošli su mi kroz noge – dodao je on.

U subotu ujutro, Santjago je rekao da je Karolini i Lijamu bilo veoma loše i da je morao da pozove hitnu pomoć.

– Stalno su povraćali, moj nećak je ležao na kauču. Njihova boja kože se menjala u žutu – objasnio je on.

Lekari su u početku govorili da njegova sestra i nećak imaju obične viruse i da je bezbedno da se vrate unutra. Nekoliko sati kasnije, svi su bili evakuisani i policija ga je sprečila da se vrati unutra po njihove stvari.

Rečeno mu je da će sve stvari iz zgrade možda morati da budu uništeni.

Upitan kako su Karolina i Lijam, on je rekao:

– Trenutno im je bolje, pre nekoliko dana su bili veoma loše. Moj nećak i dalje ima problem, on je beba, možda će to ostaviti posledice zauvek. Moramo da znamo šta se dogodilo i šta je korišćeno.

– Bio sam zabrinut da će umreti kao devojčica – dodao je.

Savetnica Tauer Hamletsa za Šedvell, Rabina Kan, rekla je da prisustvuje sastanku ove nedelje u vezi sa istragom o incidentu. Ona je rekla da nije jasno da li je gazda ili stanar uneo hemikalije unutra. (objektiv.rs)