MIROSLAV JE NAPRAVIO KUĆU NA VRHU STIJENE: Svi se iznenade kad je vide, ali čekajte dok vidite UNUTRAŠNJOST (FOTO)

Zanimljivosti

MIROSLAV JE NAPRAVIO KUĆU NA VRHU STIJENE: Svi se iznenade kad je vide, ali čekajte dok vidite UNUTRAŠNJOST (FOTO)

Svako ko prođe pored 12 metara visoke stijene pored Bijele Palanke ne može, a da ne primijeti ono što se nalazi na njoj.

Tu se već više od 40 godina nalazi kućica koju je napravio Miroslav Pavlović.

– Ovde treba da puniš energiju, baterije, da budeš ono što jesi. Ja ne bježim od onoga što jesam. Ja sam čovjek, ali još uvijek pripadam prirodi – rekao je Miroslav Pavlović, zidar i klesar.

Za Miroslava, ova stijena je, uvijek, bila nešto posebno. Kao na dlanu, iz njegovih osam kvadrata, vidi se čitav kraj.

– I tako sam iz djetinjstva zavolio ovu stijenu. Pošto nije bila moja, ja sam se od djetinjstva bavio građevinom, čekao sam kad mogu da zaradim pare, da kupim imovinu i da napravim vikendicu – dodaje Miroslav.

Pored Miroslava, u kućici najčešće borave njegova kćerka i unuka.

– Izađe se bukvalno iz grada – kaže kćerka Božica Pavlović. i dodaje – LKčerka Priroda svuda, okolo, životinje, ptice, uživancija.

Na pitanje da li im dolaze i prijatelji i da li vole tu da dođu, Božica odgovara – Svi koji dođu su bukvalno oduševljeni, tako da dolaze.

Za Miroslava, kućica je bila i ostaje sinonim prijateljstva i poštovanja prirode. Još uvijek je radno aktivan. Kao majstora, traže ga u čitavom kraju. A, on kada završi poslove, dolazi na stijenu. Tu, kako kaže, ne radi. Gleda i razgovara sa prirodom. (novi.ba)