Baba vređala TRUDNICU u prevozu i terala je da ustane: Umešao se muškarac, a njegov gest je još užasniji

Ispovijesti

Baba vređala TRUDNICU u prevozu i terala je da ustane: Umešao se muškarac, a njegov gest je još užasniji

Mnogi su, jednoglasno stali na stranu trudne žene

Dvadesetšestogodišnja žena iz Velike Britanije imala je potrebu da se ispovedi na društvenoj mreži Reddit, gde je ispričala o incidentu i napadima koje je pretrpela u autobusu jer navodno nije htela da ustane starijoj ženi, iako su svi primetili da je trudna.

Objasnila je da je završila osmočasovni radni dan i da ide autobusom kući, što će trajati oko dva sata.

– Autobus je bio prilično pun na donjem delu, sa samo jednom duplim sedištem na raspolaganju. Ovog puta sam imala i teške torbe i nisam se osećala bezbedno da se popnem stepenicama na gornji sprat, pogotovo zato što u 18 nedelji trudnoće, pa sam sela na sedište pored stepenicea – napisala je ona.

Otprilike na pola puta u autobus je ušla starija gospođa sa štapom i zamolila je da se pomeri.

– Nije bila ni ljubazna kada me je pitala da sedne i iako sam joj ponudila malo mesta, ona je očekivala da ustanem i ustupim joj duplo sedište. terala me je da nađem drugo mesto jer je ovo rezervisano za osobe sa invaliditetom i rekla mi je da pošto nisam invalid, potražim mesto na spratu – dodala je trudnica, prenosi Miror.

Žena je rekla da sedište na kome je sedela nije rezervisano za invalide, ali ono ispred nje jeste i da ima slobodno mesto.

– Izvinite, zaista se ne osećam bezbedno da se penjem stepenicama sa svim ovim torbama, nemam ništa protiv da sednete pored mene, obe imamo maske – kazala je devojka.

Starija žena je, međutim, okrutno odgovorila.

– Ne želim da sedim ni sa kim, ne osećam se bezbedno. Zato pomerite svoje lenje salo pozadi i dajte mesto nekome kome je potrebno – kazala je starica.

Na to je trudnica odgovorila da ne želi sa torbama da se penje gore jer se ne oseća bezbedno i zamolila ju je da nekog drugog od putnika zamoli da ustane.

U tom trenutku, muškarac je starijoj ženi ponudio svoje mesto i otišao gore, ali je tom prilikom trudnicu “popreko pogledao”, kao da, kako je tvrdila, želi da je opsuje.

– Gospođa je narednih 10-15 minuta u autobusu pričala sa ostalim starima o tome kako današnja deca nemaju poštovanja prema starijima ili osobama sa invaliditetom i da u njihovo vreme tako nikad ne bi razgovarali sa starijima – kazala je trudnica.

U komentarima na ovu objavu, većina njih je podržalo trudnu mladu devojku rekavši joj da je donela ispravnu odluku kako bi zaštitila sebe i bebu koju nosi u stomaku, a da je starica bila jako bezobrazna i nije ni zaslužila da joj bilo ko ustane. (objektiv.rs)