Putovao na fakultet i NESTAO bez traga: Nigde ga nije bilo 45 GODINA, a onda je otkriven šokantan detalj

Zanimljivosti

Putovao na fakultet i NESTAO bez traga: Nigde ga nije bilo 45 GODINA, a onda je otkriven šokantan detalj

Ni otac, ni majka nisu dočekali da saznaju šta se desilo s njihovim sinom

Američka policija mogla bi da rešiti jedan od najstarijih hladnih slučajeva – sudbine Kajla Klinkskelsa, koji je nestao 27. januara 1976. godine.

Tada je imao 22 godine i bio je student, a svojim Ford Pintom se iz američke savezne države Džordžija vraćao na fakultet u Alabami. No, na fakultet nikada nije stigao.

Policija je 45 godina tražila mladića i automobil. Ispumpavali su jezera, tražili ga svuda i razvijali različite teorije.

Zvali su ih različiti svedoci, a zbog lažne izjave koja je policiju odvela na pogrešan trag, jedan čovek završio je u zatvoru.

Roditelji nestalog mladića godinama su se nadali da će pronaći svog sina jedinca, ali taj dan nikad nisu dočekali. Otac je umro 2007., a majka ove godine.

Policija jeipak, 7. decembra dobila poziv koji su dugo čekali. Svedok je rekao da se u maloj reci kod grada Kaseta u Džordžiji nalazi vozilo, koje je bilo zarđalo, ali je policija odmah shvatila da se radi o Fordu koji je vozio Kajl u trenutku nestanka.

U vozilu su našli njegove dokumente i kreditne kartice, koji čudom nisu potpuno uništeni.

Našli su i ljudske kosti za koje su sigurni da pripadaju Kajlu, ali će to potvrditi protokolarne analize.

Detlji nestanka i dalje se istražuju, pretpostavlja se da je u pitanju nesrećni slučaj, ali policija ne isključuje mogućnost da se radi i o ubistvu.

– Uvek smo se nadali da ćemo naći Kajla pre nego što mu majka umre. Nažalost, to se nije dogodilo. No, budući da smo izgleda našli i njega i auto, malo mi je lakše – istakao je šerif Džejms Vudruf, prenosi Bild. (objektiv.rs)