STAVITE OVU BILJKU NA BOLNU BUBULJICU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Uklanja crvenilo i akne, ujutro nećete moći vjerovati

Zdravlje

STAVITE OVU BILJKU NA BOLNU BUBULJICU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Uklanja crvenilo i akne, ujutro nećete moći vjerovati

Ono što žene nikako ne žele da vide na svom licu su bubuljice. Ukoliko vam se desi da primijetite da izlazi na licu, vratu ili nekom drugom mjestu, odmah reagujte. Naravno, prije ovoga je potrebno da znate da postoji mnogo uzroka za nastanak bubuljica, a neki od njih je i hormonski disbalans na koji ne možemo toliko da utičemo. Ono što možemo je da se redvono, svakodnevno hidriramo, čistimo lice na kraju dana i mažemo kremu.

Ukoliko vam ipak izađe bubuljica i ako odmah reagujete i sanirate je u početnoj fazi, ona će se povući.

Najjači lek među svim je biljka poznata kao ranjenik. Uzmite jedan list ove biljke, stisdnite ga cijelom dužinom, a zatim sa površine skinite kožu koja se lako ljušti. Vidjet ćete koliko je vlažna strana sa koje ste skinuli površinski sloj, zalijepite je na mjesto gdje je bubuljica i ostavite preko noći. Ujutru će bubuljica nestati.

Ukoliko nemate ovu biljku, možete je lako nabaviti i čuvati na terasi.

Jogurt je odlično rješenje za čišćenje lica. Nanesite ga u tankom sloju na lice i umijte se nakon toga mlakom vodom. Uklonićete sve nečistoće koje se nalaze u porama, začepljuju ih i vode ka stvaranju bubuljica;

Maslinovo ulje u kombinaciji sa vodom i jabukovim sirćetom djelovat će blagotvorno na vaše lice. Ova kombinacija uništava bakterije koje pogoduju nastanku bubuljica, zateže kožu i vraća joj elastičnost;

Kokosovo ulje sjajno rješava problem dehidratacije kože. Nanesite ga na lice, pustite da djeluje nekoliko minuta i skinite ostatke peškirom. Koža će biti svježa i hidrirana.

Mešavina jabukovog sirćeta i vode, gde ćete staviti jednu trećinu sirćeta i dvije trećine vode, može poslužiti kao odličan tonik za čišćenje lica. Ova prirodna mešavina sprječava nastanak bubuljica i zateže lice.

Prirodni losion nezaobilazan je kada je u pitanju njega lica. Možete ga napraviti same, od sastojaka kao što su limun, grejfrut, rakija, sirće. Idealan losion za sve tipove kože jeste onaj od krastavaca. Napravite tako što ćete iscijediti sok iz nekoliko krastavaca, zamrznite ga u kalupima, pa potom prelazite ovim zamrznutim kockicama po licu ujutru i uveče. (novi.ba)