Žestoko izvređala veterinara u ambulanti, a on joj nije ostao dužan: Gorko će se kajati zbog tog poteza

Zanimljivosti

Žestoko izvređala veterinara u ambulanti, a on joj nije ostao dužan: Gorko će se kajati zbog tog poteza

Izdata joj je zabrana prilaska, a ukoliko to prekrši, tek je čekaju problemi

Veganska aktivistkinja Teš Piterson (28), takođe poznata i kao vegan Buti, posetila je veterinarsku ambulatnu u australijskom Pertu, gde je napravila haos i verbalno nasrnula na veterinara jer ptice drži u kavezu u prijemnom delu.

Ona je u tom momentu bila sa svojim partnerom Džekom Higinsom, a raspravu sa veterinarom snimila je i objavila na svojoj Fejsbuk stranici.

Na snimku se čuje kako optužuje jednog od radnika da drži životinje u ropstvu, ali joj je on uzvratio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tash Peterson (@vganbootyy)

– To nije ropstvo. Cenim Vaše mišljenje, ali bih Vas zamolio da napustite naše prosotrije. Znam ko ste i ovde niste dobrodošli, ne želim nevolje – kazao je veterinar.

Problem je takođe nastao kada ga je Teš pitala da li jede životinje.

– Ne cenim to što porobljavate životinje i vozite ih na klanje, odnosno fabrike ubistava. Šta da su psi – navela je ona, na šta joj je veterinar odgovorio da ima jednog psa koji je trenutno u kavezu i oporavlja se od operacije prilikom koje mu je spasao život.

Upitao ju je da li je i to za nju porobljavanje.

Veterinar Endrju Mekintoš pokrenuo je i pravni postupak protiv aktivistkinje zbog klevete, a ona je na Fejsbuku navela da joj je policija došla u kuću samo 30 minuta nakon što je napustila veterinarsku ambulantu.

Kasnije joj je izdato obaveštenje o zabrani ulaske u ambulantne ustanove u Pertu, a ukoliko ponovo uđe u jednu od njih, očekuje je kazna od 6.000 dolara. (objektiv.rs)