Andrej (17) je sa 12 godina počinio strašan ZLOČIN, sada su ga pronašli sa METKOM u glavi

Svijet

Andrej (17) je sa 12 godina počinio strašan ZLOČIN, sada su ga pronašli sa METKOM u glavi

Tinejdžer je 4. decembra pronađen bez znakova života sa ranom od metka na slepoočnici

Iznenadna smrt dečaka Andreja Balhaševa (17) iz ruskog sela Golubaja Niva u Kubanskoj oblasti glavna je tema rasprave među meštanima.

Tinejdžer je 4. decembra pronađen bez znakova života sa ranom od metka na slepoočnici, da bi preminuo u bolnici osam dana kasnije uprkos naporima lekara. Kako piše portal Komsomolskaja pravda istragom je utvrđeno da je pitanju samoubistvo, ali su u početku mnogi sumnjali na odmazdu.

Razlog tome je što je Balhašev kao 12-godišnjak ubio svog druga Stepana Semjonova (13).

On je tada tokom žestoke tuče, udario drugog dečaka metalnom šipkom po glavi, usmrtivši ga na mestu. Iako su u blizini bila još dva vršnjaka niko ga nije zaustavio.

– Učenik je vršnjaku zadao najmanje šest udaraca cevkom po glavi. Žrtva je preminula na licu mesta od povreda lobanje i mozga – saopštila je policija pre četiri godine.

Posle brutalnog okršaja dečaci su otišli ​​kući, a Stepanovo krvavo telo ostavili da leži na ledini između sela i reke.

– Bio je kraj avgusta. Sin mi je rekao da je otišao u šetnju i da će se zadržati do devet uveče. A kad je trebalo da se vrati, zvao me je najmlađi sin i rekao da Stjope nema kod kuće. Počela sam da ga zovem na mobilni, ali se nije javljao. U početku sam pomislila da je možda ostao kod nekoga. Tada sam počela da zovem roditelje njegovih drugova, ali niko nije znao gde je on – prisetila se tragedije Stepanova majka Marina

Stepanovi roditelji su prvo hteli da pričaju sa Andrejem jer su se najviše družili i išli zajedno u školu od prvog razreda. Međutim dečak je sve lagao.

– Igrali smo se zajedno iza bašte. A kada smo se svi spremili da idemo kući, Stepan je odlučio da ostane još malo – samouvereno je tada rekao Andrej i dodao da ga nije video nakon što su otišli.

Dečak on se čak svojevoljno uključio u potragu za prijateljem, koji je pronađen sutradan. U ovom inače mirnom selu, zločin je odjeknuo kao atomska bomba, naveli su lokalni mediji.

Pojavilo se nekoliko verzija ubistva, ali je Andrej od početka bio sumnjiv policiji. Naime, kako su istražitelji ispričali novinarima, čudno se ponašao i nije objasnio zašto bi odjednom ostavili druga i vratili se sami.

Uskoro su druga dva dečaka progovorila i klupko se polako razmotavalo. Istraga je utvrdila da je Andrej jedini tukao Stepana, ali on nikada nije otišao u zatvor već je proveo tri godine u popravnom domu.

Međutim, do sada niko sa sigurnošću ne zna šta je uzrok sukoba koji se završio ubistvom pošto dečaci nikada nisu hteli da pričaju o tome. Po selu su se širili razne glasine od svađe zbog kompjuterske igre do toga da su bili zaljubljeni u istu devojčicu.

Najstrašnija verzija je da je po sredi bila opasna igra čiji je gubitnik morao da dobije batine. Ovo je, po pisanju Komsomolskaja pravde, nažalost najverovatniji scenario. (objektiv.rs)