Otišla na pedikir, pa joj odsekli nogu: Desio se stravičan propust, lekari nisu imali izbora

Svijet

Otišla na pedikir, pa joj odsekli nogu: Desio se stravičan propust, lekari nisu imali izbora

Ženi je kozmetičarka slučajno posekla stopalo

Ono što je počelo kao rutinski pedikir za jednu ženu sa Floride, završilo se amputacijom noge i odštetom od 1,75 miliona dolara.

Klara Šelman (55) tužila je, sada zatvoreni, kozmetički salon nakon što je kozmetičarka slučajno zasekla njeno stopalo u septembru 2018.

Rana se brzo inficirala zbog Klarine bolesti krvnih sudova, koja smanjuje dotok krvi u ekstremitete. Lekari su na kraju morali da joj odstrane celu nogu, tvrdi se u tužbi.

Salon je pristao da plati milionsku sumu zbog agonije kroz koju je prošla i i dalje prolazi nesrećna žena.

– Bila je zapanjena, šokirana, plakala je i smejala se u isto vreme – rekao je advokat Šelmanovove Pol Fulmer u izjavi za Tampa Bej tajms.

Amputacija je bila finansijski i emocionalno pogubna za ženu, dodao je Fulmer, pošto je majka deteta školskog uzrasta izgubila dom i sposobnost za rad. Godinama je zavisila od najbližih da bi preživela.

Tužbu je podnela, navodeći da salon nije dostigao higijenske standarde, da je koristio prljav alat na nogama i da je zanemario propisnu obuku zaposlenih.

Salon je pokušao da se odbrani argumentom da Klara nije preduzela „razumne korake da spreči razvoj infekcije“. Takođe su negirali da njihova oprema nije higijenska.

Ipak, nagodili su se van suda bez preteranog otpora, rekao je advokat Fulmer, koji je mislio su bi mogli da uđu u spor zbog već postojećeg vaskularnog oboljenja žene.

– Bili bismo zadovoljni bar polovinom onoga što smo dobili – zaključio je advokat. (objektiv.rs)