CIJELA KUĆA SE USMRDI OD KUHANJA: Evo kako da se riješite neprijatnog mirisa U TREN OKA, treba vam samo 1 NAMIRNICA

Zanimljivosti

CIJELA KUĆA SE USMRDI OD KUHANJA: Evo kako da se riješite neprijatnog mirisa U TREN OKA, treba vam samo 1 NAMIRNICA

Praznici su period kada uživamo sa porodicom.

Ali i kada se dosta jede.

A spremanje hrane podrazumjeva dosta posla u kuhinji.

I, naravno, razne mirise.

Koliko god ih voljeli, oni, u nekom trenutku, mogu da počnu da smetaju.

Pogotovo ako očekujete goste.

Zato, isprobajte nekoliko trikova za njihovo uklanjanje.

Trik sa kafom

Činija svježe mljevene kafe će odstraniti sve neprijatne mirise iz frižidera ili zamrzivača. Pa čak i kuvanje kafe može da sakrije neprijatne mirise. Isprobajte i ugalj koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete da ga stavite u frižider. Komad uglja u prostoriji možete da stavite u neku tkaninu ili čarapu.

Soda bikarbona kao osvježivač vazduha

Kutija sode bikarbone se često koristi za upijanje mirisa u frižideru, ali soda bikarbona je prilično korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kafa, soda bikarbona raspoređena po prostoru, u činijicama, upiće miris kuvanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuvate dobićete osvježivač vazduha.

Sodu bikarbonu takođe možete da pospete na dno kante za smeće kako biste upili sve neprijatne mirise ostataka hrane koje ćete u nju bacati. Isti učinak u kanti imaju i kore limuna, uz dodatak prijatnog citrusnog mirisa.

Za još jedan način suzbijanja mirisa pomoći će vam al*oholno sirće. U jednoj posudi zagrijte do vrenja pola šoljice sirćeta i jednu šoljicu vode, a para koja će izlaziti će upiti sve mirise. Najbolji učinak imate kad upalite aspirator, kako biste sve mirise izbacili iz kuće. (novi.ba)