MISLILA JE DA SE DOPISUJE SA MUŠKARCEM, A ONDA DOŽIVELA HOROR! Njen život je bio UPROPAŠĆEN!

Svijet

MISLILA JE DA SE DOPISUJE SA MUŠKARCEM, A ONDA DOŽIVELA HOROR! Njen život je bio UPROPAŠĆEN!

Prevara je otkrivena tek kada je Kirat unajmio privatnog detektiva koji je otkrio bizarnu i jezivu istinu

Kirat Asi (42) iz ​​zapadnog Londona, koju je deceniju obmanjivala rođaka jer se na internetu predstavljala kao muškarac, traži da se ketfišing proglasi krivičnim delom, piše Dejli mejl.

Kirat je deset godina verovala da komunicira na mreži sa doktorom po imenu Bobi, dok je u stvarnosti profil kreirao njen rođak Simran Bhogal.

Kirat je provela neke od tih godina u romantičnoj vezi sa lažnim Bobijem, a ona je verovala da veruje da on živi u Australiji. Da tragedija bude još veća, Bobijev profil je sadržao snimke pravog muškarca.

Prevara je otkrivena tek kada je Kirat unajmio privatnog detektiva koji je otkrio bizarnu i jezivu istinu. Kirat je tada rekla za Sundai Times da želi da se pecanje soma shvati mnogo ozbiljnije.

„Mislim da mnogi to ne bi uradili da su znali da je to zločin i da su počinili zločin kao što su uhvaćeni sa mobilnim telefonom u ruci dok su vozili“, rekla je ona.

Istraga je trajala mesecima

Ja to nazivam zamkom na internetu. Nisam bio ni na jednom sajtu za upoznavanje, ja sam veoma privatna osoba na internetu. Konotacije povezane sa izrazom catfishing su da je zabavno, ali je zapravo suprotno. Ovo je uticalo je na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru i apsolutno sve. To mi je uništilo život i trajalo je deset godina zauvek“, rekao je Kirat.

Njen slučaj hvatanja soma je najdugotrajniji i najkompleksniji koji je izašao na videlo jer je prevara uključivala stvaranje ne samo jedne osobe, već čitave zajednice. Istražitelji su mesecima radili sa svedocima, pravnim stručnjacima i Bobijem iz stvarnog života.

Sve je počelo 2009. godine kada je Kirat neočekivano na Fejsbuku primila poruku od Simraninog bivšeg dečka Džej Džeja sa molbom za savet kako da ponovo bude sa njom.

Njegov lažni profil sadržao je prave Bobijeve fotografije i neke biografske detalje koji su korišćeni bez njegovog pristanka. Kirat je imala prvi susret sa ovim lažnim Fejsbuk profilom

Policija joj nije mogla pomoći Tokom godina, par je bio u vezi i razmenjivali su nekoliko poruka dnevno, a njihova veza je čak postala se*sualna, iako Kirat nikada nije poslao Bobiju njene go*išave snimke.

Uzela je duže bolovanje jer je bila slaba i pod stresom nakon čega je dobila otkaz. „Pokušao sam da nađem drugi posao, ali Bobi nije želeo da radim“, otkrio je Kirat.

Očajnički je želela da uživo upozna svog dečka na mreži, ali svaki put kada je trebalo da se sretnu, nešto bi se dogodilo, a jednom je Bobi navodno imao srčani udar. Nakon što ga je primorao da se konačno upozna ili da otkrije više detalja iz svog privatnog života, pretio bi samoubistvom.

Kirat je na kraju angažovala privatnog detektiva koji je otkrio da njena nećaka stoji iza Bobija, lažnog profila. Ona ju je prijavila policiji, ali su joj rekli da njena nećaka nije počinila nikakav zločin. Kasnije je Kirat podneo građansku tužbu protiv Simrana, koja je rešena vansudskom nagodbom. (espreso.co.rs)