STALNO PROVERAVA MOJ TELEFON, A KADA SAM VIDELA ŠTA JE URADI, NAJEŽILA SAM SE! Ovo je gore od PAKLA!

Ispovijesti

STALNO PROVERAVA MOJ TELEFON, A KADA SAM VIDELA ŠTA JE URADI, NAJEŽILA SAM SE! Ovo je gore od PAKLA!

Ova vrsta posesivnosti može da bude veoma opasna

Iako je zaljubljena do ušiju, mlada Britanka je sasvim slučajno otkrila da je njen dečko bolesno ljubomoran i to bi moglo da im uništi vezu.

– Ja imam 25, a moj dečko 26 godina. U vezi smo pet meseci i volim ga svim srcem. Međutim, sve se promenilo kada sam otkrila da on stalno proverava moj mobilni telefon – priča devojka i dodaje:

– Ali, sve je ubrzo poprimilo veoma uznemirujuće razmere. Naježila sam se kada sam nedavno primetila da je on u mom telefonu blokirao skoro sve muškarce koji su bili u bilo kakvom kontaktu sa mnom, bez obzira da li u mi oni samo prijatelji ili kolege.

– To nije sve, on je čak otišao toliko daleko da je počeo i da briše slike i brojeve telefona “nepodobnih” muškaraca iz mojih telefonskih kontakata! Kada promenim PIN, on me odmah optuži da ga varam i da pokušavam nešto da sakrijem od njega. Ne znam kako, ali on uvek nekako uspe da zaobiđe moj PIN i da nastavi da vršlja po mom mobilnom – iskrena je ona.

– Sa druge strane, on u svom telefonu ima brojeve gomile devojaka, kojima tepa “srce” i “šećeru”, ali meni to ne smeta. Pokušala sam da razgovaram sa njim o ovom problemu, ali on je nastavio po starom. Ne znam šta da radim jer situacija postaje neizdrživa – zaključila je Engleskinja.

Odgovor terapeuta: On je licemer i veza sa njim nikako ne zvuči zdravo.

Ova vrsta posesivnosti može da bude veoma opasna. On može da se promeni, ali samo ako prihvati činjenicu da problem leži u njegovoj nesigurnosti, a ne u vašem ponašanju.

Vi niste njegovo vlasništvo! Vi morate da budete jednaki u vezi i pronađite hrabrost da mu to jasno i glasno objasnite. (espreso.co.rs)