Primetila ČUDNE MRLJE na bebinom laktu, pa saznala nešto zbog čega joj se srušio ceo svet

Svijet

Primetila ČUDNE MRLJE na bebinom laktu, pa saznala nešto zbog čega joj se srušio ceo svet

Nije mogla ni da zamisli da će se tako nešto desiti baš njenoj porodici

Šarlot Šonesi (28) iz velškog Svonsija, ispričala je kako je na telu svoje 10-mesečne bebe Isle pronašla modrice i tačkice nalik ubodima igle, što joj je bilo jako čudno, a kada ju je odvela u bolnicu bila je šokirana pošto su joj lekari kao iz topa rekli da su to simptomi leukemije.

Pretpostavke su se ispostavile tačnim kada je zvaničnim analizama utvrđeno da su se mrlje na bebinom telu pojavile usled jako niskog nivoa trombocita u krvi izazvanih rakom.

U narednih šest meseci od tada, Isla je provela svoj prvi rođendan u bolnici i prošla kroz tri kruga hemoterapije. Dalje lečenje je pred njom, a lekari su porodici rekli da su izgledi pozitivni, izvestio je WalesOnline.

– Uprkos svemu kroz šta je Isla prošla i njeno sada već izmučeno telo, ona je uvek najsrećnija devojčica sa najvećim osmehom na licu – rekla je Šarlot.

Porodica želi da podigne svest o modricama koje mogu biti ključni znak upozorenja, a Šarlot je za medije rekla da je krajem juna primetila da se Isla ne ponaša onako kako bi trebalo.

– Bila je veoma nervozna, razdražljiva, umorna, odbijala je je hranu i mleko, što su uobičajeni znai koji se mogu povezati sa nicanjem zuba. Međutim, posle nekolikodana javile su se modrice, kao i male mrlje nalik ubodima iglica u predelu lakta i niz kičmu – istakla je majka deteta.

Šarlot je tog dana normalno otišla na posao, a njen partner Rič Dženkins joj je te večeri poslao poruku da je okupao dete, ali je primetio da su modrice još gore.

– Završila sam posao, stigla kući, otišla da proverim Islu i da je poljubim za laku noć kao i obično. Čim sam videla da su modrice u znatno gorem stanju, aktivirao mi se majčinski instinkt i jednostavno sam znala da nešto nije u redu sa našom devojčicom – dodala je ona.

Pozvala je bolnicu, a osoblje joj je reklo da dovedu devojčicu. Nakon nekoliko trenutaka od ulaska u zdravstvenu ustanovu, usledio je hladan tuš: lekar je rekao porodici da devojčicu moraju da testiraju na leukemiju.

– U tom deliću sekunde ceo moj svet se srušio. Sećam se samo da sam vrisnula i srušila se na pod. Kako je to moglo da se desi našoj desetomesečnoj devojčici? Nikada ranije nije bila bolesna – kazala je Šarlot, koja je loše vesti morala da saopšti partneru koji je kod kuće čuvao njihovo drugo dete, šestogodišnjeg Kodija.

Sledećeg jutra Isli je bila potrebna transfuzija trombocita pre nego što je prebačena u dečiju bolnicu u Kardifu na dalje testiranje tokom vikenda.

– U ponedeljak smo dobili najgore vesti koje se mogu zamisliti, reči koje će nas proganjati do kraja života: “Potvrđeno je da je vašoj ćerki dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija kod beba” – kazala je kroz plač Šarlot.

Tog trenutka sećala se samo da je pitala da li će devojčica umreti, ali stanje, srećom, nije bilo do te mere ozbiljno.

Narednih šest meseci rađene su hemoterapije, operacija, kao i lumbalna punkcija iglama ubačenih između kostiju Isline kičme.

Svoj prvi rođendan devojčica je provela u bolnici nakon što je dobila infekciju krvi, ali srećom dobro reagovala na antibiotike.

Sledećeg meseca treba da počne svoju četvrtu rundu intenzivne hemoterapije.

– Ona će biti podvrgnuta dvoipogodišnjem lečenju, ali neće uvek biti ovako intenzivno. Imaće infuzije hemoterapije, ali ne toliko često. Još uvek nismo razmišljali o tome. Mislim da nikada nećemo. Kako je moguće da dete nikada nije bilo bolesno dođe do te mere da oboli od leukemije? Nikad ne mislite da će se to dogoditi vašoj porodici – zaključila je majka. (objektiv.rs)